[ flamenco @ 21.05.2004. 09:35 ] @
| Gde izaći na večeru u BG?
Gledao sam po net-u razne restorani ali kad odes tamo sasvim nesto drugo.
Zanima me da li neko ima dobri preporuku za neki restoran.
Po vaznosti, bitno mi je:
1. Ambijent (uredjenje, polozaj, muzika)
2. Hrana
3. Cena
4. Usluga
Ja znam da je "Stara tresnja" strava jeftin i dobra klopa, ali mi je malo pretrpan i demode. Restor "Tvrdjava" je fenomenalan. Savrsen ambijent, muzika fenomenalna (violina i klavir) klopa idealna, usluga na nivou (konobar bolje prica engleski nego srpski) ali cene su povisoke.
Konkretno me sada zanima da li ima neki restoran sa zivom svirkom gitara (spanska ili mediteranska muzika)?
[Ovu poruku je menjao pajaja dana 28.07.2009. u 04:50 GMT+1] |
[ slovas @ 21.05.2004. 11:59 ] @
Pa trebalo bi da kazes sta je za tebe previsoka cena, npr. za kompletnu uslugu za dve osobe - aperitiv, supa/corba, glavno jelo, salata, desert, pice, baksis.
[ UroS @ 21.05.2004. 20:08 ] @
picerija orao.
[ superbaka @ 21.05.2004. 21:17 ] @
i ja glasam za piceriju ORAO mada mozes da potrazis malo na forumu, vec je o tome razglabano u jednoj temi...
[ ShAd0W @ 22.05.2004. 02:11 ] @
Definitivno Kosava, italijanska kuhinja prilagonjena nasem ukusu. Cene su razumne usluga vrhunska. Za manje od 2000 din. dve osobe mogu fantasticno da se provedu.
[ flamenco @ 22.05.2004. 11:33 ] @
Za mene je previsoka cena preko 3000 din za dve osobe. U tvrdjavi vecera me je izasla 3500.
I dalje me zanima da li negde ima svirka gitara.
[ markom @ 22.05.2004. 11:39 ] @
Neko je napisao Košava. Kad god sam u Beogradu, tamo sam redovan. Neretko ima i živa skupa.
Ne znam kakve su cene, al' nije bilo preskupo kad sam poslednji put bio.
Marko.
[ NIKSICKO_PIVO @ 22.05.2004. 15:10 ] @
ja sam isto za orao
mnogo im je dobra hrana cijene su pristupacne a imas i klavir
samo ne znam jeli jos onaj djed ziv sto ga je svirao
:)))
mada ni Fransh nije los sto se tice hrane samo je mbijent nekako bez veze
:)
[ Aleksandar Marković @ 22.05.2004. 21:42 ] @
0) Absinthe
1) Dorian Grey
2) Fashion
3) Santiago
4) Frans
5) Balance
6) Guli
[ ventura @ 22.05.2004. 22:13 ] @
Ako oces malo visi nivo i malo bolju uslugu, onda nemas bas mnogo izbora...
- Porto (morska riba, odlican buffet sa salatama itd.)
- Frans (domaca kuhinja, ok)
- Lagoste (furaju fazon poznatijih restorana u svetu, dobijes portiklu i tako to : ))
- Kalemegdanska Terasa (interijer i usluga vrhunski, jedino sto im je na meniju mnogo mesista pa nemas izbora osim neke vrste bifteka)
- Verdi (klasican italijanski restoran)
- Daco (domacica isto)
- Golub (vrlo kulturna picerija, usluga odlicna, ali im je margarita najbolja u gradu)
- Zabar (samo sto je do skora bio na dnu dunava, pa jos je pun mulja :) )
Nesto izmedju bilo bi tipa
- Orao (onaj kao donji deo, ajde atmosfera i nekako, al vestacko cvece, onaj baja sto drka klavir i kvalitet hrane... i nije nesto...)
- Kumbara (to je sad kao 'in' mesto za jesti cevape, a deru kao da si u hajatu i interu zajedno)
A samo za natrpati se (nekvalitetnom) hranom:
- Pink (useres se od jela za male pare)
- Kolarac (tamo sam bio pre 3-4 godine, verovatno su im cene jos uvek iste - dzaba)
- Dva jelena (isto s***** ko pink, a bogami isto i zavuceno)
- Uzelac (dobra jagnjetina, al je restoran dno)
+ sve drugo u skadarliji...
Ako hoces nesto tipa kafic/restoran
- Maydan (sad odkako je otoplilo, basta im je vrhunska)
- Dorian Grey (opet kao in mesto, mada ako nisi raspolozen da cekas sat vremena da ti donesu hranu, nemoj ni da ides)
- Amfora (e ovde kad porucis nesto svi te gledaju kao budalu, al nema veze...)
- Alex (ok hrana, cene nesto jace)
- Monza (kad si u patikama pa nemozes na amforu onda idi na moncu :) )
- Portobello (tu nikad nema nikog, tako da mozes da jedes na miru :) )
[ Aleksandar Marković @ 22.05.2004. 22:41 ] @
Nemoj samo u Verdi ako dobijes sto do prozora..sto nije za ne ocekivat uvek se nadju likovi koji ce da blenui
A da zaboravih:
7) Na ćošku
p.s.
Kalemegdanska terasa nije loša ali...Ventura već reče
p.p.s.
Dorian GraY..Ventura čekao si sat vremena???
p.p.p.s :-)
Što se čekanja tiče, ja sam u Orlu jednom čekao u bašti na doručak skoro 40 minuta
[ bluesman @ 22.05.2004. 22:49 ] @
Perper - dobra klopa, nije dzabe ali nije udaradnje po usima, ko hoce malo vise, postoji perper lux
Moj favorit: Lido (preko puta Hotela Jugoslavija) - Klopa Bogovska (preporucujem uzicke medaljone sa pecurkama ili karadjordjevu) a toliko je dzabe da "biju ko nece". Pare kompenzuju na onome sto ide uz klopu (pice, salata,...)
[ ventura @ 22.05.2004. 23:00 ] @
ma na nesrecu dorian gray mi je odmah pored kancelarije pa cesto sedim tamo... i jos mi se nije desilo da sam konobara cekao manje od 10 min da pridje stolu i da pita sta hocu, a treba mu bar 20min da donese najobicnij sok...
a u orlu mi uvek donesu neku splacinu od pice, sva skuvana u sopsvenom ulju.. al jebes ga, za te pare dobro :)
inace ubedljivo najgora pica je u maydanu... 2 puta sam se zajebao i porucio, misleci da ce ovaj 2 put biti bolja, i oba puta su mi doneli bukvalno presno testo... uz zamerku konobara drugi put posto je moja devojka uzela sendvic, pa da bi doneo u isto vreme pica mi je malo presnija nego inace... a bila je toliko ziva da sam zagrizao 2 puta i nisam mogao vise...
[ SpelingMistakes @ 22.05.2004. 23:44 ] @
Balkan Ekspres - Visoko na obali dunava (panonskia visoravan) u okolini Gardosa - tacnije iza Elekto Tehnicke Skole Nada Dimic - Zemun - Predivan pogled , dobra klopa, ali ako se dobro secam nije bilo uzivo muzike - Pored Vagon Restorana ima i velika zastakljena "veranda" na dva sprata i jedno 20 stolova.
Speling
[ Maniac @ 23.08.2004. 21:43 ] @
Blago vama koliko imate vi mesta a da vas vidim da dodjete u SU gde cete jesti a da ne bleje za vas....
[ fejk kvin Katarina @ 23.08.2004. 22:57 ] @
Sto se klope tice odlican restoran je "Toskana" italijanska klopa, testenine, njoke, itd. prave sami i sve je sveze, ambijent je fantastican, u kamenu, kao neka morska kuca, imaju odlicna vina, domaca i strana, na tocenje i flasirana, muzika nije ziva ali se takodje uklapa uz ambijent...sve u svemu mesto za veceru u dvoje ili super izlazak sa prijateljima....sve paste su oko 300 din. i porcije su zaista ogromne. Npr. nas sedmoro je tamo klopalo, pili smo po dva pica za pet hiljada....A, da nalazi se ispod Radio Beograda kad se krene ka Orlu...Ako zeles da iznenadis devojku vecerom, to mesto je pravi izbor...
A, ako volis egzoticne kuhinje, Marokanski je odlican, to je gore na Senjaku, blizu Africkog kulturnog centra, a i kineski restoran "Makao" bi toplo preporucila, nalazi se na uglu Beogradske i 27. marta. Nigde nema zive muzike, bar nije bilo kad sam ja isla, ali je usluga odlicna, klopa takodje. Moze da se vecera za 2000 din. to je okvirno najniza cena za dvoje.
....pa ko voli nek izvoli.....:)pozz
[ flamenco @ 23.08.2004. 23:35 ] @
Gde se u Zemunu jede najbolja riba?
[ mordor @ 23.08.2004. 23:38 ] @
Definitivno DAČA na karaburmi... mesto sa najboljom klopom u gradu
[ UroS @ 23.08.2004. 23:45 ] @
1. duff na autokomandi
2. loki na dorćolu
a posle
1. keops pored picerije toma
2. kasper na banjici
a ako hoćeš da jedeš u restoranu onda samo picerija orao!
[ weB_KiLeR @ 24.08.2004. 00:22 ] @
Kod cige je postalo s***** tamo nemojte da idete inace mesto je za sofere uglavnom :)
Onda zdrebac ja mislim da se zove na hipodromu extra lokal ono tapijeve slike malo kicasto ali hrana im je bila super zadnji put kad sam bio.
A Orao nije nista posebno ali je najbolja pizzeria :)
[ Dylan Dog @ 24.08.2004. 08:35 ] @
Šmekeru kad ti je visoka cena samo preko 3000 i treba ti svirka onda idi u Que pasu , i ne filozofiraj mnogo.
[ Dejan Bizinger @ 24.08.2004. 10:01 ] @
Frans, Madera, Kalemegdanska terasa spadaju u najbolja i najprestiznija mesta u Beogradu. Svaki od ovih restorana ima nesto posebno. Jako mi se svidja kako je uredjena basta u Fransu i u Maderi a najveca prednost Kalemegdanske terase je njegova lokacija. Ne znam kakve su cene u Kalemegdanskoj terasi, verovatno i najvece od ova 3 restorana ali znam da je jos pre u Fransu becka bila negde oko 700 dinara dok su u Maderi cene nesto jeftinije.
Cuo sam za Pink, nikako da odem posto je u Zarkovu ali nisam cuo da je hrana nekvalitetna samo da je povoljno.
[ Dejan Bizinger @ 24.08.2004. 10:16 ] @
A sto se tice Que Passe, koja spada po jednom istrazivanju u 5 najboljih mesta te vrste u Beogradu, bio sam samo nekoliko puta na picu posto mogu samo da pretpostavim kolike su im cene za hranu kada su im tolike cene pica. Lep je ambijent, doduse malo snobovski kao i na manje-vise svim slicnim mestima, pusta se fina muzika.
Samo ja kada sam bio tamo nisam video nikakvu zivu svirku, tako nesto u slicnom klubu ima u klubu Eleven isto u Kralja Petra.
[ Gojko Vujovic @ 24.08.2004. 11:47 ] @
Uroše, Duff nije na autokomandi, niti je ikada bio. To je na konjarniku i samo se selio iz jednog dela ustaničke u drugi deo (još više gore na uzbrdici, u jednoj kući je sada).
Verovatno si mislio na stepin vajat koji je uzgred propao, svi koji su tamo svraćali prešli na duff...
[ vujkev @ 24.08.2004. 11:51 ] @
Teško da je propao  svaki dan prolazim tuda i ne postoji neko doba kad tamo nema nikog. 1am, 2am ..... 4am sigurno imaju barem jednog gosta
[ slobodan1511 @ 24.08.2004. 12:32 ] @
Inace u QuePassi sam bio jednom, uvece, i bila je jako fina ziva svirka. mada ne klasicna "ziva svirka" - ako se dobro secam bio je neki tip (DJ) koji je pustao kao neke matrice, na koje su uzivo dodavali saxofon i vokal ( ne secam se da li je bio sax ili nesto slicno) - i bilo je stvarno super. Neka lagana jazzy muzika....
Klasicna animir varijanta, a vrlo kulturno.
Inace cene su bile velike za moje pojmove.
Sto se Stepinog Vajata tice - meni je tamo najukusnije meso, od svih ovih poznatijih gradskih "grilova" - mada u Duff-u nisam bio.
gde je to tacno da znam da odem i overim kvalitet i tamo ?
[ UroS @ 24.08.2004. 14:25 ] @
Duff je na autokomandi. Postoji jedan na novom beogradu i još jedan za koji ne znam gde je možda je to taj na konjarniku.
Ovaj na autokomandi se nalazi kod video kluba žabac, znači pređu se šine i nastavi se pravo 50 metara i to je to. Inače ko zna za daf ne ide u stepin vajat.
[ Jbyn4e @ 24.08.2004. 14:36 ] @
Onaj na konjarniku se nalazi kad se prodje zadnja stanica 31-ca pa se krene gore ka bulevaru, sa desne strane. I moram priznati da mi je zao sto nema Duff-a kod mene u Zarkovu...
[ Jbyn4e @ 24.08.2004. 14:44 ] @
Citat: Dejan Bizinger: Cuo sam za Pink, nikako da odem posto je u Zarkovu ali nisam cuo da je hrana nekvalitetna samo da je povoljno.
Sto se tice Pink-a - simpaticna kafanica, sa dobrim mesom (i jeftinim, i obimnim) sa rostilja. Ostalo ne vredi nista - pica je ocaj zivi (ajd da kazem osrednja ka losoj), ali sto se tice mesista ito je sasvim OK. Ja najvise volim tamo ...eh kako se to sad zove.. nekakav cevap, samo dobijes 3 ogromna komada (cca oko 500 g mesa) za oko 270 din (tako je bilo pre par meseci, nisam bio od tad), unutra je kackavalj i sunka, a oolo omotano slaninom... i naravno uz to ide pomfrit i slicno. I salate su im OK.
Nalazi se .. hm, kad se prodje pijaca na zarkovu, sledeci semafor levo uzbrdo... posle prve raskrsnice, ne moze da se promasi.
[ sheiks @ 24.08.2004. 15:16 ] @
Preporuka : Biblos u Ivana Milutinovica ( Kneginje Zorke ), libanski restoran, fenomenalna klopa! Vecera za dvoje oko dva i po soma koju dvoje ne mogu da pojedu, tako da je bolje naruciti porciju i po razlicitih jela.
[ slobodan1511 @ 24.08.2004. 18:26 ] @
Citat: UroS: Duff je na autokomandi. Postoji jedan na novom beogradu i još jedan za koji ne znam gde je možda je to taj na konjarniku.
Ovaj na autokomandi se nalazi kod video kluba žabac, znači pređu se šine i nastavi se pravo 50 metara i to je to. Inače ko zna za daf ne ide u stepin vajat.
Jel znas gde je taj tacno na Novom Beogradu - to mi je "malo" blize od Konjarnika i AutoKomande ?
[ UroS @ 25.08.2004. 02:41 ] @
Čini mi se nehruova 41a blok 45 ili 61 nisam siguran.
[ stargatenow @ 25.08.2004. 12:43 ] @
"Casa", Makenzijeva ulica 200m od Slavije. Odlicna italijanska kuhinja, fin ambijent i kvalitetna usluga.
[ huja @ 26.08.2004. 08:09 ] @
BYBLOS definitivno! Kneginje Zorke 30
Cene su nesto vise, ali ne kao u Kalemegdanskoj terasi, a hrana i usluga fenomenalne. Porcije glavnog jela su stvarno ogromne, preporucujem samo vise vrsta mezetluka + dezert (bez glavnog jela). Konobari su ljubazni, sve ce da ti objasne sta je sta i sta ide sa cim. Cula sam da imaju i trbusni ples, cetvrtkom valjda.
Da li neko zna tacnu adresu marokanskog restorana?
[ anon315 @ 30.08.2004. 10:52 ] @
Još jedna egzotika je indijski restoran "Indian Palace". Baš sam juče bio i skroz je QL.
Postoji i web sajt: http://www.indianpalace.co.yu . Tu imate kompletan meni, mapu, slike.
Za 2000 dingera dvoje se prekinu od klope koja je, po mom ukusu, odlična. Konobari su neviđeno ljubazni i prijatni. Ima i bašticu gde se nalazi i jedan veliki okrugli sto za 12 ljudi iznad koga je kao neka tenda od trske. Nije bilo nešto puno ljudi kad sam ja bio, oko 4 stola je bilo zauzeto. Ono što me je iznenadilo je neverovatna brzina spremanja klope, čekao sam bukvalno 10 minuta. Atmosfera je poprilično intimna, mirna. Naravno, cepa indijska muzika
Inače, veoma koristan link:
http://www.011info.com/view_cats.php?id=70
[ Malcolm @ 31.08.2004. 11:38 ] @
Restoran Žabar, pored Monce, na zemunskom keju.
Treba posetiti...
[ skijash @ 31.08.2004. 20:53 ] @
Citat: Vanja Petreski: Još jedna egzotika je indijski restoran "Indian Palace". Baš sam juče bio i skroz je QL.
...
Za 2000 dingera dvoje se prekinu od klope koja je, po mom ukusu, odlična. Konobari su ...
Ma kakvi bre indijanci, sta oni znaju :) Pazi 2k nardija nije loma, a siguran sam da kolicina klope nije kao Zvrku na Kop-u, a? (a ni kvalitet)
Cuo sam odavno da je otvoren Red Bull i u BG (ko je bio na Kop-u zna sigurno) -treba otici! Najbolji cevapi u gradu su bili kod Cice kod Novobeogradske opstine, ali je ona nazalost srusena, cuo sam da su otvorili novi lokal ali ne znam gde- ako neko zna neka napise!!! Od restorana odlican je restoran (ne picerija) Orao...
[ anon315 @ 01.09.2004. 00:25 ] @
Indijci Džoni, Indijci ! I aj nemoj da si štekara, ako gledaš tako pa za 2000 ću da nakupujem roštilja ko onomad i ima nas 10 opet da se isprekida. ;) Al ajde da ne skrećemo sa teme.
[ flamenco @ 01.09.2004. 08:39 ] @
I ja trazim staru dobru "Cicu" za cevape na brzaka. Cuo sam da su je preselili negde kod Kneza. Ako neko zna neka javi ?
[ Miroslav Cvejić @ 02.09.2004. 22:05 ] @
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=52006
Loki je zatvoren... Na žalost samo privremeno...
Prošao sam danas pored istog i veselog li prizora...
Razočarenje na sve strane, suze liju ogladnele stalne mušterije...
[ Ivan Dimkovic @ 02.09.2004. 22:07 ] @
Aaaaaaaaaaa..... dodjavola... loki mi je jedan od obaveznih landmarkz uvek kad svratim u Bgd... valjda ce da ga otvore :) Nista bez hrane kod trovača za infarkt prepune mikroba ali sa dušom... 10000 kalorija + holesterol^4... pure mesište & cheeze mmmmmmm... (ko texas hebote) :)
[ Buum @ 03.09.2004. 00:22 ] @
Dobro je, samo su otišli na odmor! :)
Lokija, Maru i Stepin vajat treba braniti po svaku cenu! Kod lokija obavezno uzimam maxi gurmansku -> ogromna pljeska (ko slonovo uvo) sa kačkavaljem... mmmm :)
[ Miroslav Cvejić @ 03.09.2004. 07:35 ] @
Mara rulz, kao što se vidi i radi punom parom...
Stepin Vajat m inekako megalomanski deluje...
A Loki... Previše aljkavo...
Evo dve scene od juče...
http://www.cvejic.com/mara.jpg
http://www.cvejic.com/loki.jpg
Kod Mare naravno red po običaju, gomila nepropisno parkiranih automobila i tako to... He he... A kod Lokija... I što je najcrnje, za nekih desetak minutak koliko sam se zadržao u okolini gomila ljudi je došla, razočarala se i otišla. Svakakvih sam se komentara naslušao...
Bar je čist vazduh u tom kraju...
A i klopa nije neka, da se ne lažemo. Većina ljudi jede tamo u 3-4 izjutra kada su pijani, navareni, šta već, pa kad ti serviraju đon od vojničke čizme na žaru svejedno ti je. Ali si u isto vreme viđen, pokazao si kolica, cicu i tako to... Fenseraj samo tako... Treba Loki premestiti preko puta Doriana Greya. To bi bilo interesantno... 
[ vindic8or @ 03.09.2004. 11:54 ] @
mislim da je decko pitao za klopu, kao deo izlaska sa devojkom. ne verujem da ce daleko da dogura ako je odvede kod starog trovacha lokija (mada sam ih ja vodio i tamo i odmah posle "dogurao daleko":). ako si bas hardcore mozes pored lokija da vodis ribu kod bajlonije u "restoran" zvani "00-25", prepoznaces ga po tome sto ima slike krmache i prasitja na prozorima,a kroz te iste prozore se vidi u podrumu krvava klanica sa rodbinom gospodje i dece sa slika koji cekaju u redu ;) eto ko to voli malo morbidnije, ima i to ;)
ivan i ja smo svojevremeno pojeli dosta infarktburgera tu ;))))
inace, mozda offtopic, savet za izlaske i hranu, umesto da trosis pare na restorane i sl. mnogo je bolja taktita da devojku pozoves odmah kod sebe kuci, s izgovorom da je zoves na veceru koju ces sam da spremis. kada dodje, ti jednostavno odmrzni nesto ili sprzi neka jaja il koje god vec s***** znas da napravis. i plasiraj joj to na stolu s pricom "da je bolje da joj spremis nesto sto provereno znas dobro da napravis (nema veze da li je stvarno dobro, svako sprema drugacije:) umesto da se cimas sa rakovima, skoljkama, zechevima i sl. stvarima koje 'i ovako nikada nisi probao' (nema veze da li jesi) pa ne znas kako ce ispasti" plasiraj i da je ovako "iskrenije jer nisi zeleo na slepo da joj mozda uvalis neke splacine (sto verovatno i radis;)". i eto, smarachina oko zdranja traje 5-10 minuta, a posle toga ste odmah kod tebe na gajbi, nema smaranja sa setnjama, kafama i sl sranjima.
^ ovo provereno radi.
[ Mihailo @ 03.09.2004. 12:36 ] @
Ne ne sinko ... Pozoveš je na večeru, pa lepo naručiš klopu pod izgovorom da ti je crko šporet. Naravno isključi šporet iz struje da se ne zajebeš pa joj skuvaš kavu posle :o) Tako se devojčica lepo najede (jajca baš nisu pravi put do njenog .. khm .. srca), sa fino napunjenim stomakom & zadovoljenim čulima bolje će da svari tvoju priču o rahmetli šporetu, a ti si sve obavio jednim tel pozivom .. As simple as that :)
Za povećanje koeficijenta uverljivosti možeš da ostaviš neke egziotične namirnice na stolu, kao dokaz svoje namere :o)
PS. A možeš da probaš i da stvarno spremiš nešto - ako imaš volje i vremena - nije toliko teško :) Npr. špageti se jednostavno spremaju a svi ih volu :)
[ vindic8or @ 03.09.2004. 18:14 ] @
jeste, slazem se, i to je dobra taktika ;) ali uvek postoji rizik da kaze, da je onda najbolje da se izadje negde, sto je njesra ;)
kljuc uspeha kod spremanja vecere je da je ubedis da je to spremljeno od srca ;) ako ti to poveruje mozes i kachamak s mlekom da joj serviras - svidece joj se ;) hehehe :)
[ flylord @ 03.09.2004. 18:35 ] @
Ovo nije dating tema!!!
Pocecu da razmisljam o sankcijama, a znate da dating teme nisu dobrodosle
Hvala na razumevanju
[ artichoka @ 03.09.2004. 21:10 ] @
a riblji restoran Reka
u Zemunu
starija ekipa
boemi
ziva muzika
dve pevacice (super pevaju Abbu)
mozda ako imate neke fensi cice njima se mozda ne svidi... al ko zna.
super shmek.
[ Milos niks @ 03.09.2004. 22:51 ] @
moja preporuka buvara sa realnim sajtom http://www.pinkrestoran.co.yu/
i pridruzujem se potrazi za banjaluckim cevapom kod cice ako neko zna gde se
preselio nek javi pleaseee
[ dexxx @ 04.09.2004. 00:55 ] @
Duff na NBg-u je tacno iza pijace, pored Piramide...otvoren je na mestu nekog ribljeg restorana...
Sto se tice Lokija, probajte pohovani pileci file...kakva bre maxi gurmanska...
[ Marcony @ 09.09.2004. 08:03 ] @
Cuo sam da negde na Terazijama ima kafic sa turskim cajevima, trbusni ples i tako to...
Ali ne znam gde!!!
Zna li ko?
[ Milos niks @ 15.09.2004. 23:17 ] @
Hmmm , danas sam bio na premestenoj lokaciji banjaluckog cevapa sa novog beograda , nalazi se na banovom brdu kod opstine , ide se nekih 150 m gore prem pozeskoj ulici , i tu na cosku se nalazi . isti cevapi . ali im je nekako budjav objekat ( nekazem da je onaj sto su ga srusili bio bolji :)
[ cicika @ 15.09.2004. 23:31 ] @
Citat: na Terazijama ima kafic sa turskim cajevima, trbusni ples i tako to...
E to bi valjalo videti!
[ skijash @ 16.09.2004. 16:10 ] @
Citat: Milos niks: Hmmm , danas sam bio na premestenoj lokaciji banjaluckog cevapa sa novog beograda , nalazi se na banovom brdu kod opstine , ide se nekih 150 m gore prem pozeskoj ulici , i tu na cosku se nalazi . isti cevapi . ali im je nekako budjav objekat ( nekazem da je onaj sto su ga srusili bio bolji :)
Cekaj, cekaj, koji banjalucki? Onaj koji je bio kod Hajata gde su imali one kockaste cevape ili Cica?
[ Milos niks @ 16.09.2004. 16:43 ] @
Ne kod hajata ( za taj ni ne znam ) , onaj kod cice sto je bio ispred genexa tj. kada skrenes sa auto puta prva bus stanica ...
[ filo @ 17.09.2004. 07:32 ] @
Citat: skijas: Cekaj, cekaj, koji banjalucki? Onaj koji je bio kod Hajata gde su imali one kockaste cevape ili Cica?
onaj od prekoputa hajata je sad kod zeleznicke stanice
a definitivno pink
za 2500din o kojima je ovde pricano mozete da se najedete i ti i devojka i njena rodbina ;)
jedino sto mu je lokacija do moga(na zarkovu, pre benzinske pumpe, ulica solunskih boraca) a i ambijent nije neki, ali ako ces da zderes&pijes jeftiniiji je i od stepe i slicnih (znam da ce biti pljuvanje) trafika...
http://www.pinkrestoran.co.yu/html/jelovnik.html
http://www.pinkrestoran.co.yu/html/pica.html
[ Milos niks @ 17.09.2004. 13:12 ] @
Sorry , danas sam bio opet tamo na b.brdu i uzeo sam sarajevski :(((( ne da je los :((( banjalucki su dobro iskopirali ali ovaj ....shit ... plagijat :)) dakle dezinformacija sa moje strane ...
[ filo @ 17.09.2004. 22:32 ] @
mene najvise nervira to sto uz fuckin cevap mozes da dobijes ketchup, majonez ili senf.
Bilo ko ko je bio u krajevima iz kojih potice sarajevski cevap zna da se uz njih dobija iskljucivo crni luk, i to u ogramnim kolicinama, a kad trazis neki drugi prilog cudno te pogledaju i odyebu
[ flylord @ 22.09.2004. 21:14 ] @
A jel zna neko gde imaju dobri slatkisi da se jedu u Bg, kad kod dodjem tamo, mnogo mi nedostaju kolaci:)
Any hint? Help? :-D
[ ritam_vozi_vozi @ 25.09.2004. 19:04 ] @
A gde se nalazi taj restoran Dorian Grey ???
odnosno gde je Tvrdjava ???
[ skijash @ 25.09.2004. 23:28 ] @
Dorian je u Strahinjica bana. Kakva Tvrdjava? Kalemegdan?
[ ritam_vozi_vozi @ 26.09.2004. 13:24 ] @
ma ne kalemegdan - neko je na pocetku price spominjao Tvrdjavu kao strava mesto , odlicna muzika usluzni konobari itd....
[ Buum @ 27.09.2004. 02:40 ] @
Najtoplije preporučujem restoran Madera.
Izuzetan ambijent i još bolja klopa. Zaista fenomenalno mesto, samo malo skuplje od proseka. Recimo da dođe oko 1000 dinara po osobi za večeru.
[ Penelopa @ 27.09.2004. 19:19 ] @
Meni je hrana u Orlu bas bezveze,ne znam sto ga toliko hvalite...
Juce sam svratila na klopu posto nista nije radilo i ocajna je...neki kroketi-kao da su kupili zamrznute u prodavnici pa to isprzili,bolje bi ih ja spremila iako nisam nimalo vicna kuvanju,ramstek-ocajan,ni vocnu salatu nisu mogli da naprave kako treba,natrpali su sve i svasta u nju bez ikakvog smisla,a slag je bio nikakakav,sav redak,bezukusan-pa bar je slag lako napraviti...
Ono sto se meni svidja a nije pomenuto je Luda kuca,kineski kafic-restoran u Vlajkovicevoj(drze ga nasi ljudi,naravno)...vise je kafic nego restoran,znaci opustenija varijanta,ali je hrana dosta kvalitetna a osoblje opusteno i jako ljubazno.
[ TiXo @ 31.10.2004. 21:48 ] @
Citat: artichoka:
a riblji restoran Reka
u Zemunu
...
super shmek.
samo da se složim, stvarno super mesto za opuštanje i klopu.
[ ventura @ 07.12.2004. 12:53 ] @
Citat: Marcony: Cuo sam da negde na Terazijama ima kafic sa turskim cajevima, trbusni ples i tako to...
Ali ne znam gde!!!
Zna li ko?
Ne znam za terazije ali imas u Strahinjica Bana zove se Kandahar i imas Bolivud (doduse indijski) kod Politike...
[ Conica @ 07.12.2004. 12:55 ] @
Penelopa, ne znam otkud ti tako lose iskustvo u Orlu. Bila sam nekoliko puta i moram da priznam da je kuhinja stvarno odlicna...
Elem, zanima me restoran "Na cosku". Jel bio neko (mislim da ga je Secret spomenuo) i kakva su iskustva, kvalitet hrane, cene, usluga...
cheers
Cony
[ Aleksandar Marković @ 07.12.2004. 13:31 ] @
Citat: ventura: Ne znam za terazije ali imas u Strahinjica Bana zove se Kandahar i imas Bolivud (doduse indijski) kod Politike...
Imas Sherezadu preko puta pekare toma, DKC, paralelan ulaz sa ulazom u Cumicevo sokace. Utorkom, cetvrkom i subotim od 23:00 imaju "predstave" trbusnog plesa...mala Maja ('82) bas ume da oraspolozi, a ako su pored tebe i nargile...ihh... posle takve akcije...prija promena ritma...svratite do Stefan Brauna...
A sto se tice "Na cosku"..restoran je bas super, iako moram priznati u njega nisam isao poslednjih par meseci, ali kako cujem cene su i dalje vise nego Ok..moja topla preporuka...3246161
[ cvrle1 @ 17.09.2006. 13:41 ] @
Cica se sada nalazi u Djure Jaksica br. valjda 9 - odmah kod onog velikog parkinga iza zgrade SANU
[ cvrle1 @ 17.09.2006. 14:05 ] @
Traktat: "Nista protiv rostilja, ali.."
Mislim da je veliki mit o sjajnog klopi i dobrim restoranima u Beogradu. Kod nas se zaista jede dobro, u smilsu: jede se mnogo (porcije su najcesce neumesno velike) i dosta je mesa, pa se stranci oduseve. Ali nimalo kreativnosti, raznolikosti... 90% Bgd restorana sluzi potpuno isto - "imam odlican rostilj" - pa onda idu rostiljski standardi na celu sa pljeskavicama...; zatim pice i slicni italijanski specijaliteti - i oni uvek isti. Potpuno nemastovito i dosadno. Prevrnula sam Beograd da nadjem francuski ratatouille, a i dalje vazi da castim vecerom onom ko nadje negde stvari poput punjene kelerabe ili patlidzana, pecurki na bilo koji drugi nacin sem klot grilovane ili zbrckane na medaljonima... Znaci, ne trazim nista cega kod nas nema, nikakvu egzotiku... A spisak salata u svim beogradksim restoranima bi kogao da stane na 2 A4 lista!! Skoro sam bila u Moldaviji - znate vec- jedna od poslednjih zemalja u Evropi... E, nasi restorani bi se postideli! Jelovnici su ogromni, jer samo deo sa salatama zauzima po 5-6 gusto kucanih strana... Mastovite kombinacije, ogroman spektar za svaciji ukus! Vratila sam se potpuno frustrirana (ehej, nije to Francuska npr., pa 'ajd da se frustriramo...).
A kad sam vec kod kritike, da dodam i nase cuvene pekare. Divno je sto stranci padaju na burek, i ja ga volim, ali je i tu izbor testa jadan i bedan (sa izuzetkom Ace pekara), i opet svugde isti, i najcese tuzno pecen - suv ili gnjecav ili testav... Pa sto ne pogledaju bilo koju nemacku, austrijsku i li svajcarsku pekaricu, makar na zeleznickoj stanici - i ukradu neku ideju?
Facit: mi smo narod koji voli da spava na lovorikama i da zivi od stare ili cak neke umisljenje slave. Mislim da to vazi i za nasu kuhinju - necemo da se potrudimo, da smislimo i isprobamo nesto novo i drugacije, "sta ce nam kad smo tako sjajni", sto da se naprezemo,i ovako je dobro, posao ide - ljudi ce uvek morati i voleti da jedu... Videla sam i probala klopu mnogih naroda i vrlo sam tuzna sto je kod nas tako kako jeste
[ dmcn @ 15.07.2007. 15:05 ] @
mozda malo kasnim, ali slucajno videh temu, pa da prozborim:
videh da svi ponavljaju iste restorane za koje svi znaju, a evo jednog za koji opet mozda znate, ali se retko spominje:
Konoba kod Goce i Renata , za svaku pohvalu (osim jednog konobara ... )
Super hrana, prihvatljive cene, sjajan ambijent (terasa na reci), a mozda vam ribu isporuce i direktno iz Dunava  [naravno na meniju je i neizostavni rostilj]
nije lose i da svratite na pice ili sladoled u ove vrele dane
nalazi se pored Pancevackog mosta na levoj obali Dunava ( Krnjaca ) , sa desne strane kada idete iz grada. necete se pokajati ako odete (ako vas interesuje, kada predjete most nastavljate autom prema Pancevu, ne iskljucujete se ka Zrenjaninu, i na prvom semaforu idete desno, pa opet desno i onda samo pratite put  )
imaju i web sajt, ali me sada mrzi da guglam / edit: malo je guzva vikendom, pa ako mislite da "zapucate" tamo na rucak/veceru, mozda nije lose da ih pozovete
eh da, i Dunavska vila nije losa (splav na uscu, pored Asterixa)
Pozdrav!
[ Ilic Igor @ 15.07.2007. 19:58 ] @
Kad bih nešto novo jeo uglavnom odem na sajt nadlanu.com
http://www.nadlanu.com/Dynamic...LangID,2,intCategoryID,20.html
Svima preporučujem.
Pozdrav.
[ Ivan Dimkovic @ 15.07.2007. 20:03 ] @
Citat:
Pa sto ne pogledaju bilo koju nemacku, austrijsku i li svajcarsku pekaricu, makar na zeleznickoj stanici - i ukradu neku ideju?
Bolje im je da ne gledaju nemacke pekare - vecina osim onih koje same peku pecivo (i vrlo su ponosne sa tim, doduse ima ih malo) - su totalno ali totalno s*****. U vecini slucajeva ces dobiti hladno pecivo, koje nema nikakav ukus i izbor je takodje vrlo limitiran (Aca Pekar recimo sije dobar deo takvih pekara).
Ovo ne vazi za self-baking pekare, ali takvih koliko mi je poznato nema bas po zeleznickim stanicama - vec covek mora da se potrudi da ih nadje (sasvim slucajno ima jedna bas na 10m od moje kuce :-)
[ Dejan Bizinger @ 16.07.2007. 16:00 ] @
Slazem se da je Reka dobar restoran, samo sto je prilaz malo bezveze. Ima lep pogled na Dunav a za vikend ima svedski sto za 800 dinara po osobi, izbor jela je veliki.
Preporucujem da pogledate Vodic kroz restorane: http://www.b92.net/zivot/restorani.php
[ dmauka @ 18.07.2007. 07:10 ] @
Sve su to lepo reklamirani restorani...ali ako hoćete da se naklopate domaće kuhinje za male pare i jos ako imate društvo onda je prava stvar kafana "6.400" u Grobljanskoj ulici (Ruzveltova) preko puta kafića "Oko". Znači, od konobara (jedan buca sa malim prstićima koje stalno utrljava kao da pere ruke) samo tražite ono što bi on ručkao...i dobijate takav obrok da ćete ga zapamtiti...po dobru, naravno
Još jedna preporuka , "Vrh Beograda" u Zvezdarskoj šumi...krofne od mlevenog mesa sa kajmakom. I predivna bašta.
[ Janmix @ 20.07.2007. 18:31 ] @
Baklan express u Zemunu, stari deo grada, tik iznad Dunava, prelep pogled, extra hrana... sve preporuke!!!
http://www.balkan-ekspres.co.yu/about_us.php
[ bratovuk @ 27.07.2007. 01:25 ] @
Restoran Kosava u Kralja Petra
hrana:10
ambijent:10
usluga:10
cene:9
Ps. 2k din je sasvim dovoljno 
[ Sylvester @ 20.03.2009. 11:39 ] @
Brvnara je bila ok po pitanju klope pre nego sto je izgorela, od kako su je sredili hrana im je osetno losija (licno iskustvo)... Mada, dugo nisam bio (jedno pola godine), valja im dati jos jednu sansu ;)
Moj glas ide restoranu "Srbija" na Ibarskoj.... ambijent, usluga, hrana, cene... overall score 10+ :)
Jedina mana je sto je jako daleko
[ deerbeer @ 20.03.2009. 11:40 ] @
Citat: zaraza: veselavestica je izgleda PR srpske brvnare :):)
Izgleda da jeste .. :)
Tamo sam bio pre nedelju dana sa devojkom i bio smo iznenadjeni ..
Konobara nema, prolaze pored nas pola sata ni da pitaju da li smo narucili piće .
Narucujem 2 švepsa, slučajno zaboravim da mu napomenem da donese bitter lemon.
Naravno donosi 2 tonika , a kad sam mu se izvinio i rekao mu da donese 2 bitera,
on ce na to : pa trazili ste šveps ! I i mrzovoljno odlazi nazad .
Susedni sto do nas , porodica naručuje hranu i piće :
Nisam zapamtio sve , ali sam čuo konobara u par navrata :
"Nema sok od breskve doneo sam vam od narandze". Kao da gost treba nesto da se pita :)
Pola jela i salata sa menija nisu imali : "Pa znate guzva , nestalo nam je".
A cene su koliko sam video poprilicno visoke ...
I tako posle svega odlucimo da odemo par stotoina metara dalje u Stari Pingvin na klopu.
[ ivanv100 @ 27.07.2009. 23:43 ] @
Evo ovako;
Ko voli tradicionalna srpska jela,rostilj i sve ostalo,onda je neprikosnoven restoran Čedić u Železniku:
-predjelo u vidu projarice i kajmaka ili sira je gratis,to se podrazumeva svakom gostu
-glavno jelo recimo mesano meso. porcija je toliko velika da nema sanse da sve pojedes,znaci oogromna! kvalitet vrhunski!
-od pića,nema šta nema
-konobari brzi i usluzni
-restoran u etno fazonu
-cena rucka za troje,da se ubijes od hrane,oko 3000 din.
-ako ne mozes da pojedes(dete) konobar diskretno pakuje za poneti
ajmo Srbi
[ coldcova @ 28.07.2009. 03:09 ] @
Restoran Čedić je na Belim Vodama a ne u Železniku.
[ ivicaca @ 19.07.2010. 20:53 ] @
Zdravo zdravo u zgradi radio Beograda
www.zdravozdravo.com
U centru je, klopa je odlična a, za promenu, nije skupo
[ Srđan Pavlović @ 19.07.2010. 22:54 ] @
Zakljucavam ovu temu zbog prevelikog potencijala da
bude iskoriscena za cisto reklamiranje, sto je zabranjeno
pravilnikom foruma i predstavlja zloupotrebu foruma.
Ako admini smatraju da nije tako, neka je otkljucaju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|