O.k.
Pa nije nesto skupo, sve oko par stotina eura, istina malo je komplikovano, ali priznajem nije skupo izuzev d.o.o.
Naime, cela stvar je oko sledeceg:
Jedan ocev prijatelj ima u Nemackoj gradjevinsku firmu sa kojom ostvaruje godisnji obrt cak i do milion eura(znaci vrlo ozbiljna), ali bi voleo da mu moj otac vodi neke poslove posto ima dosta poverenja u njega u dugogodisnji su prijatelji, ali je problem radna viza, koju je u Nemackoj veoma tesko dobiti.
Registrovanje firme u nasoj zemlji i kasnije povezivanje, sklapanje poslova izmedju njegove firme i ove 'moje-nase' je nesto sto je ovaj ocev prijatelj(gazda) pominjao.Isto tako sam cuo da je to jedna od najsigurnijih varijanti za dobijanje radne vize.Tako da oko angazovanja u Nemackoj nebi bilo problema.
Postojala je i varijanta da se angazuje preko nekih drugih firmi koje su upravo registrovane za takve vrste poslova, ali svako hoce svoj deo kolaca, pa ne znam da li se sve to isplati.Nego me interesovalo da li postoji mogucnost da se ovako nesto izvede, npr. O.D.. od dva tri zaposlena koje bi sklopilo taj sporazum sa inostranim partnerom.Nadam se da sam bio bar malo jasniji.Nesto mi ta kvota od 500-1000 radnika ne deluje ohrabrujuce ili nisam dobro razumeo?
Ima li neko neki povoljniji predlog, sta bi bilo najbolje u ovakvoj situaciji?
Sorry sto ne baratam bas najbolje sa strucnim ekonomskim terminima
tnx