[ Im2hot14 @ 29.12.2004. 11:41 ] @
sta sve treba da se napravi mala hidrocentrala?
[ cyberm @ 29.12.2004. 12:46 ] @
Najprostije, potrebna ti je turbina i generator.
Ako nije promenjen zakon (a bilo je govora da ce da se menja), potrebna ti je i dozvola.
Jedno Zastavino drustvo (mislim da su u pitanju Zastava-Masine) pravi male hidrocentrale. OVog leta sam gledao testiranje na gruzanskom jezeru.
[ ivankli @ 24.07.2009. 14:37 ] @
zanima me kako nabaviti tj. kupiti mini hidrocentralu. da li postoji tvornica koja proizvodi i montira tu opremu..
[ Marenović Slaviša @ 25.07.2009. 13:39 ] @

Drzi se onoga sto ti je rekao cyberm, jer po sadasnjem zakonu prirodni resursi pripadaju drzavi i PO ZAKONU NE SMES graditi mini-centralu cak i ako je za svoje potrebe. Moj rodjak ima nesto u selu, napravio ju je u sklopu vodenice.
Radi i odrzava par aparata i par svetla ukljucujuci veliko spoljnje svetlo....

Ali, zakon kaze da je to nelegalno...... Naravno, vreme je da se zakon menja.....kao i mnogo stosta u ovoj zemlji.
[ Stranger2 @ 25.07.2009. 16:36 ] @
posto se to ne kupuje kao druga roba siroke potrosnje morao bi se raspitati za proizvodne programe kod fabrika koje proizvode zahtevne stvari za elktrotehniku, znaci probaj nazvati telefonom fabrike elektromotora, agregata, transformatora itd. Cak i ako ne potrefis one koji tako nesto prave, verovatno oni znaju ko to radi jer je to njihova bransa.