[ S_Kid @ 05.02.2005. 14:51 ] @
| Problem je u tome sto zid u sobi koji razdvaja stanove nije od pune cigle. Radjen je s jedne strane na kant, pa onda supljina iz nekog razloga (manja od 10cm) pa onda opet cigla na kant. Ovo prouzrokuje da komsije cuju cak i cukanje moje tastature, o telefonskim razgovorima, sedeljkama, i nekim jos bitnijim desavanjima da ne govorim :)
Naravno, cujem i ja njih, ali to su baba i deda od cca 70 godina i sve vreme cute, spavaju i jedu, i naravno smeskaju mi se svaki put kad se sretnemo na hodniku :)
Elem, taj zid mora da popije neku dodatnu izolaciju. Visina je standardna, duzina je cca 3.5m.
Vec znam o prednostima kamene vune ali me zanima da li je neko resio ovakav problem bez velikih izdataka i pravljenja opsteg haosa. Sve mogucnosti dolaze u obzir jer zid je cist, nema ni polica niti bilo cega.
Unapred hvala na savetima :) |
[ HerQl @ 05.02.2005. 19:28 ] @
ja bi onu supljinu ispunio pur penom,cak bi mozda i stiroporom oblozio zid (red stiropora,pa red one mrezice,pa red maltera,pa red glet mase,pa red farbe!).
[ Corey @ 05.02.2005. 20:25 ] @
Čovek je pitao kako to da uradi bez opšteg haosa.Ispravi me ako gresim ali za to tvoje rešenje on će morati malo da demolira taj zid.
[ u_m @ 05.02.2005. 20:31 ] @
pa neka probusi 3-4 rupe i kroz njih pjenom ispuni rupu
salu na stranu, HerQl je u pravu, to ti je opcija koja najmanje haosa pravi (ako izuzmemo popunjavanje supljine pur pjenom), jedino je problem, sto je osjetljivo na ostre udarce, znaci ovo gletovanje mora biti kvalitetno i mrezica je obavezna
[ S_Kid @ 05.02.2005. 21:36 ] @
Ekhm, punjenje rupe pur penom?:) Niste dobro shvatili ocigledno, to je nemoguce uraditi... To je zid koji deli dva stana i u sredini ima prazninu kroz koju idu neke instalacije.
moja soba |zid|prazno 10cm|zid| komsije
Danas sam gledao cene izolacionih materijala i zakljucio da ce cela operacija ipak sacekati, mozda i do proleca. I meni je stiropor pao na pamet kao jeftino resenje...
Ako jos neko ima kreativan predlog - fire away!
[ u_m @ 05.02.2005. 22:32 ] @
ej, pa mozes kombinaciju gips-kartonskih ploca (zaboravih pravi naziv) i staklene vune, ali opet ti ne gine gletovanje i farbanje
[ `and @ 05.02.2005. 23:54 ] @
[ NikolaVeber @ 06.02.2005. 09:23 ] @
Probaj da eskiviras stiropor: kod mene kuci je koriscen kao zvucna izolacija - vrlo neuspesno :)
Dok je kao toplotna izolacija izvanredan.
[ Aleksandar Marković @ 06.02.2005. 11:37 ] @
[ broker @ 06.02.2005. 21:54 ] @
A sto ne zovnes neku firmu koja se time bavi posto ce ti sigurno rado dati savet kako to da uradis? Znam samo za jednu (
www.bonex.co.yu) ali verujem da ih ima slicnih jos.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.