|
[ Miki88 @ 12.02.2005. 15:34 ] @
| Pozdrav,
ako neko ima neki koristan savet za sledeci problem, voleo bih da cujem, verujem da nisam jedini koji ima ovakve probleme.
vec duze vreme imam problem sa svakodnevnom bukom, od strane susednih stanara, radi se o glasnoj muzici, po nekoliko sati dnevno (u pitanju je najgori turbo - sund, ali bez obzira na vrstu muzike).
policija mi je uvazila prijavu, samo kad je to bilo nocu, a preko dana ih ne zanima, bez obzira sto kucni red vazi i preko dana.
da napomenem, da u zgradi ne funkcionise nikakav kucni savet (rasulo)
Da li je neko imao ovakve probleme i kako ste ih resili?
znam da je ovo grupa za relaksaciju, ali ako nije problem, dajte neki ozbiljniji savet ako imate.
|
[ flylord @ 12.02.2005. 15:47 ] @
Izvini a koji kucni red ?? Jel to ima negde u zakonu da pise?
Ako nema, na tvoju veliku zalost im ne mozes nista.
[ GoranVucicevic @ 12.02.2005. 16:10 ] @
Ja sam imao iste probleme, a resio sam ih se kad su se doticne komsije odselile, a dok se nisu odselile pokusavao sam sa raznim taktikama:
-Mogu ja glasnije svoju muziku
-Lupanje o zid i ostale kontaktne povrsine
-Direktno obracanje sa molbom da prestanu na lep nacin
-Direktno obracanje sa na ruzan nacin (j***cu vam majku...)
-Glasno psovanje i preki pogledi pri susretima u hodniku i liftu
Od svega toga nisam imao nista, a kada sam se konacno navikao na njih oni su otisli
[ JOJO847 @ 12.02.2005. 16:49 ] @
Citat: -Mogu ja glasnije svoju muziku
-Lupanje o zid i ostale kontaktne povrsine
-Direktno obracanje sa molbom da prestanu na lep nacin
-Direktno obracanje sa na ruzan nacin (j***cu vam majku...)
-Glasno psovanje i preki pogledi pri susretima u hodniku i liftu
dodao bi ovim priručnim metodama i lupanje šarafcigerom po radijatoru ( dosta čujno i učinkovito)
Citat: verujem da nisam jedini koji ima ovakve probleme
- dobro vjeruješ  Spomenut ću samo da gospoda žive kat iznad mene pa nije ništa čudno :
- pošto nemaju tepihe hodaju u drvenim klompama koje lupkaju od 0 - 24h (vrlo iritanto)
- pere se veš u kadi s loncima koji se bacaju vamo tamo u 23:00 - 01:00 ( i poslije )
- riganje i bljuvanje kroz balkon ( najčešće meni po satelitskoj anteni ili susjedu po autu )
- kad se dečki napuše onda se lupa,mlati i dere
- često padanje stvari na parket i udaranje
Jedino pravo rješenje ti je il da se ti odseliš ili oni. Al ja baš iz inata nebi išao već bi natjerao njih da se oni odsele
DEBELA OGRADA DOBRE SUSJEDE ČINI !
[Ovu poruku je menjao JOJO847 dana 12.02.2005. u 17:56 GMT+1]
[ Fuzz @ 12.02.2005. 16:56 ] @
pa ako blejis do ujutro na kompu kao ja,onda imas jos par varijanti...
zanci mene su unistavali do 5 ujutro...onda kad legnu da spavaju,ja krenem da ih cimam na fiksni dok ne odlepe....i tako svaki put...e sad posto telefon mogu da iskljuce,imas onu staru deciju popularnu varijantu sa zvonom i selotejpom...a mozes i jednostavno da polupas nekog od batina...od policije sumnjam da ces imati mnogo koristi...
[ HerQl @ 12.02.2005. 17:01 ] @
-istopi plastiku na prekidacu za zvonce!
-ako slusaju glasno radio ometaj im signal!
-cimaj ih na fiksni
-podmiti ili iscimaj klince iz kraja da ih zaje*avaju
...
-nabavi onaj cd za mucenje komsija (ima snimljeni zvuci raznih alata,masina...)!
-ako nece milom onda silom!
[ Raven45 @ 12.02.2005. 17:16 ] @
Eheh, ne mogu ti puno pomoći jer i sam glasno puštam muziku... (pomalo se bavim producing-om i DJ-ingom)... Mada se kao i svima i meni dešava da komšija odvrne "turbo"... Tada ja lepo...
Citat: GoranVucicevic: glasnije svoju muziku
Nema druge 
[ Dalibor81 @ 12.02.2005. 17:29 ] @
I ja sam se tako ku*cio kada sam napravio zvucne kutije, pa su mi neki idioti iz komsiluka sprejom "ukrasili" auto, garazna vrata, ulazna vrata, kucicu od psa i samog psa. Njima je uspelo (kome i ne bi), sigurno ce i tebi.
[ vertex @ 12.02.2005. 18:16 ] @
Kupis autolak i okrecis im vrata...Kratko ali jebitacno
[ Dragi Tata @ 12.02.2005. 18:18 ] @
[ @ 13.02.2005. 17:48 ] @
Posto ja redovno tresem komshije.. zezam se sa mixetama i sl. opremom.. dosta vremena.. komshije ispod mene su pizdele redovno.. ono.. lonche o radijator.. i sliche metode smaranja.. i posto nisu uspele da me utishaju... pochele su da dolaze na vrata.. jednom su doshli na vrata.. i tad se slucajno desilo da sam ugasio muziku.. i kao.. ma necu vishe.. (danas).. hehe.. i drugi put.. doshao je isti matorac.. inace.. ex vojno lice u titovoj vojsci.. sada ima probleme sa alkoholom.. (valjda kapirate tip choveka).. pocheo je neshto da se dere.. da preti.. Kad sam mu zavukao takvu shamarchinu.. vishe nikad nije doshao.. niti je ikad kucao o cevi..
Pre nekih 2 meseca.. sam pravio zurku kuci.. bilo je 2000 W u stanu.. celo naselje se treslo.. haha a ovi dole.. nisu ni zucnuli.. niti su zvali miliciju.. niti ishta..
Tako da ono.. ili primeni isti metod.. (shamar).. ili ***i ga.. pojachaj svoju muziku..
Ali pazi da ne popijesh ti shamar prvi.. ;)
[ Nabukodonosor @ 13.02.2005. 17:59 ] @
Pa cekaj bre! Pa on se bori bas protiv takvih kao sto si ti! U celoj prici si ti "bad guy" a ne taj lik sto je vojno lice. Razmisli malo.
[ bakiman @ 13.02.2005. 21:00 ] @
Upravo to slušam sada!
I ja kao i Vi i koš mnogi imam lude komšije, ajd što su ovi iznad mene ludi, nego nemaš ni 15% normalnih!
Citat: - dobro vjeruješ Spomenut ću samo da gospoda žive kat iznad mene pa nije ništa čudno :
- pošto nemaju tepihe hodaju u drvenim klompama koje lupkaju od 0 - 24h (vrlo iritanto)
- pere se veš u kadi s loncima koji se bacaju vamo tamo u 23:00 - 01:00 ( i poslije )
- riganje i bljuvanje kroz balkon ( najčešće meni po satelitskoj anteni ili susjedu po autu )
- kad se dečki napuše onda se lupa,mlati i dere
- često padanje stvari na parket i udaranje
Isti slučaj.
+ Vrrrrlllloooooo nekulturna stvar, gore ima neka baba i deda + unuke (~18g i ~12g) SVI kada idu da "mokre" ne puštaju vodu na WC šolji i čuje se.... dođe mi da im bacim bombu, to su STOKE! i nisu ni za podrum!
Inače ja koristim tehniku nervirati zvonom i telefonom, a inače slušam i ja glasno muziku, ali u ugledno vreme, od 19h-20h, to je tri-četri puta nedeljno izdržljivo, a oni kad puste "trandžu" u 7ujutro.....
Imam još dva "izgubljena slučaja" u zgradi:
1. Neka ženturača (penzija-naravno-vreme kada ljudi "izlape") dolazi u 6h da hrani mačke pa sve ispod mog prozora ih čeka i dere se MAC...MAC....MAC a žena je neki dr. nauka!
2. Jedan "komšija" ima WV ili VW  "bubu" koji oko 6.30h i 16.30h (vreme kada ljudi spavaju-odnosno odmaraju (16.30) upali i počne da turira, kao da se zagreje (a svi znate kada se ladan motor turura uskoro propada) i UGASI BUBU i peške na posao...
Eto tako... STRAŠNO koje sve inteligencije postoje.
[ Stefano @ 13.02.2005. 21:42 ] @
da i ja kazem koju.
Zivim u stambenoj zgradi na periferiju Beograda.U mom ulazu ima 30 stanova i jos toliko u drugom ulazu.Dosao sam do zakljucka da svako svakome smeta.Meni leto smetaju mala deca koja non stop vriste i skice ispred zgrade umesto da odu da se "igraju" u parkic koji je na drugoj strani zgrade,ali ne.. njihovi roditelji(citaj.stoka seljacka) hoce da im deca budu u vidokrugu i zabole ih stojko da li plac i vriksa njihove dece smetaju nekom.Kada sam jednu seljancuru pitao da li je svesna da hronicno skicanje njene dece ispred mog prozora dovodi do loodila,ona mi je rekla doslovno "kako vas komsija ne opustaju ti deciji glasovi,to je njihova igra,to je Boziji dar,e kad joj tad nisam zviznuo samarcinu nikad necu.
Primer drugi,ovo leto klinac 6-7 godina,ladno zavrljaci flasu koka kole ispred mog prozora(zivim u viskom prizemlju),posto sam bio na prozoru,kazem mu "e sad to pokupi".Naravno klinac pobegne i posle par minuta dolazi sa mamicom koja je pocela da mi drzi predavanje,kako se ja to ponasam,da li hocu da njeno dete ima traumu od mene,kako smem da ja nekom naredjuem,da njeno dete ima prava da baca gde hoce flasu posto je to "drzavno" zemljiste a ne moje(e pazi ona kaze da on moze ispred mog prozora da baca sta hoce).Popi*deo sam pitao sam je da li je normalna?a njen odgovor je bio"kako tako pricas samnom hoces sad da zovem miliciju".Naravno rekao sam joj da moze slobodno da zove koga hoce,i u besu sam istracao napolje u nameri da joj nalupam dva samara(nikad ne bih udario zensko,ali ovo je prekrsilo svaku meru),za to vreme oni vec krenuli,uzdrzao sam se,nisam digao ruku,ali sam je "demonstrativno" gadjao sa tom istom flasom koju je njen sin bacio,i rekao joj da sledeci put dovede muza,i da ima srece sto je zensko inace bi joj izlomio i ruke i noge posle ovoga.Trececim hodom su se udaljili.Posle toga tog klinca nisam vise vidjao ispred mog prozora.Jebiga treba pokazati malo stav,i razmisljam bolje nek me se plase.Da sam to ja pre 15-16 godina uradio,i da se neki komsija zalio mojoj kevi,verujem da bi dobio pred svima od moje keve batine kakve ne pamtim i da bi za kaznu 2 sata cistio ispred komsijinog prozora.Ove nove mamice me bas nerviraju zbog tog stava "moje dete je nevinasce,a komsija je kriv sto mu moje dete smeta".
Primer 3 mozda i najdrasticiji.Imam jednu komsinicu seljancuru,dosla sa sela pre 10 godina sa porodicom i njen obicaj je da redovno(do ove jeseni) pece papriku na rostilju ispred zgrade,ali ne ispred njene vertikale nego pod tudjim prozorom.Posto joj verovatno najvise odgovara da to bude ispred ulaza,3 metra od mog prozora,meni je logicno najvise smetalo.Keva je jadna,pokusala ljudski da joj kaze da se skloni,na sta on odgovara,da ako se skloni ispred njenoh prozora mnogo vise ljudi ce se buniti.Keva je,jadna(namerno kazem jadna),pokusala da joj nazovi "preti" sa inspekcijom i slicno,ali ni jedna pretnja nije urodila plodom sem one kada smo joj se ja i moj burazer na*bali keve sa stanglama u ruci,uz pretnju da cemo joj nabiti te paprike u zadnjicu(da budem kulturan),pokusala je da zove svog dragog,ali dzaba to,posto matori(inace mali i zdepasti moler) nije smeo da sidje,kad nas je video obojicu.Sta reci,vise paprike ne peku ispred zgrade,jeste da je keva ceo taj dan plakala zato sto je utripovala da smo je osramotili pred komsilukom sa "kriminalnim" ponasanjem ali ona izgleda zivi u nekoj utopiji gde se ljudima sve moze recima objasniti.Ljudima da,ali STOCI ne.Nadam se da je to shvatila sada.
Takodje do ovog leta sam gledao da kada hocu da slusam glasno muziku sa mini linije,da stavim slusalice na usi.ALi posto sam uocio da izgleda samo ja hocu da nikom ne smetam,odlucio sam da se sa muzikom izivljavam kako i kada hocu i koliko hocu.Niko od komsija ne sme ni da pomisli da me upozori da utisam.Burazer je letos pravio 5-dnevnu zurku(bukvalno!),posto je bio sam na gajbi,tako da je muzika gruvala po ceo dan i noc,narocito uvece(tokom dana su gledali filmove na DVD-u) pocev od 23h do 7 ujutru,u proseku.Samo dva puta su dolazili iz komsiluka da ga opomenu,jednom moj prvi komsija(inace debilcina od coveka) a jednom lik koji stanuje 2 sprata iznad mene(poceo da se dere sa terase da utisaju muziku-ali kada je cuo povike tipa "matori sidji dole p***a ti mat." i slicno,vrlo brzo je odustao od te ideje.
Naravno komsiluku nije padalo na pamet da zovu muriju iako je policijska stanica bukvalno preko puta moje zgrade,posto znaju da kada bi moj burazer i ja saznali ko je zvao,da bi mu bilo bolje da se preseli iz zgrade.Ali znaju da bi mi zbog toga zvali muriju za najmanju sitnicu posto sam na pocetku napomenuo da u mojoj zgradi svako svakom smeta,bukvalo.
Dakle sustina teksta je:
1.Ili budi ostar kao sto sam ja bio ili,
2.Uzvrati kontra merom kao sto je uradio moj burazer
[ bobale @ 13.02.2005. 23:03 ] @
Stefano, svaka ti čast na stavu! Mada, neko će reći da takav stav nije dobar po ''zdravlje'', ipak mislim da je to najbolje rešenje 
Sad da izložim moj problem:
Živeo sam u kući 15 godina, a pre par meseci sam se preselio u stambenu zgradu. Stan u koji sam se preselio je bio dosta propao, a pošto je majka arhitektonski inžinjer, iskoristila je priliku da pored potpunog renoviranja i malo preuredi pregradne zidove. E tu je nastao problem. Čovek koji živi u stan pored mog je vrlo ''nezgodan'' i sve mu smeta.
Kada se ruše zidovi po stanu ne mogu ni da zamislim kolika se buka stvara, ali to je ipak trajalo samo jedan dan, tj. jedan dan je bio potreban da se potpuno sruši pregradni zid.
Za vreme tog dana komša je ostavio ''preteću'' poruku na vratima da se utišamo i da ne pravimo toliku buku, što je uvaženo, pa su majstori morali da budu tiši, što je produžilo renoviranje stana makar mesec dana, što je (naravno) poskupelo ceo projekat.
Bez obzira na sporiji tempo rada i manje buke, komšija je napravio još jedan ''prestup'' Pošto je, kao sto sam rekao, stan potpuno renoviran, menjana je i kompletna elekto-instalacija. Ona je podrumu ona bila znatno oštećena, pa su moji roditelji su platili kompletnu el. instalaciju u podrumu, tj. nismo tražili ni dinara od ostalih stanara za kablove i za majstora! Taj ''nezgodan'' komšija je dan posle postavljanja nove instalacije u podrumu, da bi nam se osvetio za buku, uzeo sečice i presekao sve nove vodove koje je postavio majstor! Ja sam pošizeo, a mi smo ponovo morali da plaćamo majstora i kablove.
Imam i još jedan primer:
Moji su platili da se potpuno okreči naš sprat, a i zamenili su sve otirače u zgradi (oko 10 komada). Naravno, ni za ovo nismo tražili novac od stanara.
Komšija koji živi do nas, stariji čovek, pomalo lud, (a to zaključujem po tome što kad se svađa sa ženom i/ili sinom pravi takvu buku kao da ubija nekog) lepo uzeo sledećeg dana i ispred svojih vrata stavio otirač koji je moja majka kupila za stepenice, znači, Kada sam video naš otirač ispred njegovih vrata, pošizeo sam. Majka je to iscoolirala, a ja nikako nisam mogao da dodjem k sebi, tj. nikako mi nije išlo u glavu kako je on mogao da ga stavi ispred svojih vrata, a da nas čak i ne pita.
Pošto u ovoj zgradi živim tek 3 meseci, možda ću kasnije imati šta da dodam na ovu temu
Pozdrav
[ zaraza @ 13.02.2005. 23:20 ] @
pa ja uglavnom moram da se slozim sa vama, isto pustam glasno muziku, ali retko i u normalno vreme...i jako me nerviraju chobani koji sprat iznad mene usisavaju i kotrljaju neke gluposti po parketu oko 1-2. Ja obicno lezem mnogo kasnije pa mi ne smeta, ali kada legnem u to vreme ocu da puknem...inace moj komsiluk stvari oko glasne muzike, parkiranjna na travnjaku i slicno resava raznim ciglama i sipkama tako da ako nekom oces da se suprotstavis moras da se naoruzas :))
[ Stefano @ 13.02.2005. 23:37 ] @
@bobale
Vidim u profilu da si malo mladji od mog burazera(ja imam 22 a burazer 18) sacekaj par godina pa im se na PIIIIIIIII :)) keve.Ne znam dali imas starijeg burazera,u dvoje je ipak jaci feeling,pa cak i ako neko krene u sorku,ja znam da cu ga sa burazerom sigurno dobiti,i razbiti od batina,posto je buraz navikao na sorke na tekmama(zna to ume :)))
Sa stokom moze jedino kao sa stokom a kako se postupa sa stokom to se moze videti na stocnoj pijaci u sumadijskim selima(nehumano po zivotinju ali sta da se radi).
Inace nikom u zgradi se ne javljam vise prvi,pa ako me ne poznaje ne mora da mi se javlja ko ga j**e,a ovim komsijama pomenutim u mom prethodnom tekstu se uopste ne javljam.
Inace jedan matori majmun sto je pretsednik "kvazi" kucnog saveta par puta se mojoj kevi zalio na mene i burazera,mislim da ti kazem da smo mu dosli na gajbu sa opomenom,da od sada komunicira sa nama licno,a ako samo jos jednom cujemo da pomisli da nesto pri***e kevi da ce na*ebati.Ali bukvalno tim recima.Matori se usrao,sada mi u hodniku pruza ruku kada mi se javlja,sa ono "dobar dan mladi gopodine kako ste?"
A pre nekih godinu dana na sastanku kucnog saveta,slucajno sam prolazio kroz hodnik,sam napomenuo svima(a bilo ih 30 tak)da ako neko ima neku primedbu na mene da mi kaze momentalno u roku od 30 sekundi,posto ja vremena za j**avanje sa njima nemam,i da ne pomisljaju slucajno da se na bilo sta zale mojoj kevi,a ako cujem da joj je neko kojim slucajem uznemirio da ce imati posla samnom...znas kakva je bila njihova reakcija...ne,nista mi nemamo protiv tebe,ti si uvek bio kulturan...kao,ma usrali se,znas pamte oni mene kao klinca,posto jos od '89 zivim u toj zgradi.Da neko ne pomisli kako se pravim mangup pred penzosima,vecina u mojoj zgradi je izmedju 35 i 55 godina,tek je mali broj penzosa,ali oni ni ne prave probleme,i zaista su korektni.
Sto se tice muzike posto smo i ja i burazer "gorbari"(burazer je mnogo vatreniji),sve pobede se slave uz navijacke pesme sa CD-a,i to naravno odvrnuto do daske,cesto i uz petarde,nebitno koje je doba godine :))
BTW.planiram kupovinu Mission M5 kompleta zvucnika za licno uzivanje,ej kad to bude grmelo,mislim da ce se pola njih otseliti iz zgrade :))))
[ BytEfLUSh @ 13.02.2005. 23:55 ] @
Citat: Stefano: Sto se tice muzike posto smo i ja i burazer "gorbari"(burazer je mnogo vatreniji),sve pobede se slave uz navijacke pesme sa CD-a,i to naravno odvrnuto do daske,cesto i uz petarde,nebitno koje je doba godine :))
BTW.planiram kupovinu Mission M5 kompleta zvucnika za licno uzivanje,ej kad to bude grmelo,mislim da ce se pola njih otseliti iz zgrade :))))
Da neko tako nešto radi u mojoj zgradi, ja bih se prvi žalio na njega.
Jedna je stvar kad se tako ponašaš prema stanarima koji su nekorektni prema tebi, ali ovo... ako ti hoćeš da slušaš te pesme, ne moraju i drugi... Pogotovo ne u gluvo doba noći. O petardama da i ne govorim.
Inače, ne kontam što se buniš kad se obrate tvojoj kevi? Pa (verovatno) nije na tebe registrovan stan...
[ bakiman @ 14.02.2005. 00:04 ] @
Citat: stefano reče:
vecina u mojoj zgradi je izmedju 35 i 55 godina,tek je mali broj penzosa,ali oni ni ne prave probleme,i zaista su korektni.
Maladi ljudi  poznaju taj naš život, dok penzosi zaboravljaju... a i nemaju šta da rade, pa traže malo "akcije" i često pametuju, a kad do toga dođe onda je to komedija
A koliko vidim po tebi, dobiće oni "akciju" 
[ Bananaman @ 14.02.2005. 00:34 ] @
Nekako po ovim poslednjim postovima sticem utisak da se u zgradi "red" neretko uspostavlja na tome ko je jaca ...... (strana, pesnica, stoka). Mene "stiti" moj divan bioriram, po kojem cesto lezem u 4 i spavam k'o top dok treba (mogu i busilice da rade, ne konstatujem ih). Pa ako je neko nestasan do 4, ja grunem u 4:01. Brzo svi shvate poruku... A da meni neki napaljeni klinci 5 dana drze zurku u zgradi... Haha... Dobili bi retroaktivno sve vaspitanje koje su im roditelji uskratili na nacin koji mozda i nije odvise zakonit, ali je... sta da vam kazem - letalno efikasan :))
[ Stefano @ 14.02.2005. 02:04 ] @
moj burazer nije klinac,a i to retroaktivno veruj mi n bi ti poslo za rukom,samo bi sebe uvalio u bedak.Zamisli samo 10tak polu-pijanih momaka izmedju 17-20 godina i sve ce ti biti jasno
[ Bananaman @ 14.02.2005. 02:38 ] @
Takvi su najsladji za prevaspitavanje... :)
[ vertex @ 14.02.2005. 10:39 ] @
Kod mene ne bi opstali ni da su neunistiwi!!Ovo mesto ti je sacuvaj boze, zakacis se s nekim sutra te juri njih 20.Svako ima neka ledja, i svi se nesto ku*ce stalno.Ako se dva klinca od 10 godina pobiju, sutra ce ovaj da zove svog burazera ovaj svog.Onda ce ovi da zovu tamo neke leve ortake, i na kraju ispade neki masovni fajt bez razloga.Ima i ovde STOKE samo sto brzo naje*u....
[ superbaka @ 14.02.2005. 12:54 ] @
i najsuroviji kriminalci se plase budala...
ne moras da budes budala, bitno je da to misli onaj ko ti smeta...
[ Stefano @ 14.02.2005. 13:40 ] @
Citat: VERTEX.eXe**SH@DER: Kod mene ne bi opstali ni da su neunistiwi!!Ovo mesto ti je sacuvaj boze, zakacis se s nekim sutra te juri njih 20.Svako ima neka ledja, i svi se nesto ku*ce stalno.Ako se dva klinca od 10 godina pobiju, sutra ce ovaj da zove svog burazera ovaj svog.Onda ce ovi da zovu tamo neke leve ortake, i na kraju ispade neki masovni fajt bez razloga.Ima i ovde STOKE samo sto brzo naje*u....
to si dobro rekao.Ja sam samo hteo da kazem,da smo burazer i ja bahati prema komsiluku posto su i oni prema nama isto bahati(naveo sam samo 3 primera a ima ih mnogo vise).
[ vertex @ 14.02.2005. 14:08 ] @
Ma znam ali valjda ipak ima normalnih u tvojoj zgradi.Prema njima nije fer.Radi sranja ovim seljacima al pusti normalne da zive(ako tako nesto danas postoji)... 
Sam si rekao da su penzosi korektni.Pa oni prvo sto moraju da trpe ove mentole, pa sad jos moraju da trpe i tebe...
Danas nije bitno biti jak, nego lud.Znam lika '89 godiste koji je trojicu starijih likova(oko 20 god) jurio sa sekirom, jer su opljackali njegovog brata  taj decko je stvarno likcina
[ gost_gost @ 14.02.2005. 15:01 ] @
Citat:
HerQl
-ako slusaju glasno radio ometaj im signal!
Ja imam upravo ovaj problem, na koji nacin ovo moze da se radi?
[ Mihailo @ 14.02.2005. 15:05 ] @
Emitovanjem na istoj frekvenciji. Samo ti fali home-made radio stanica :o) Sitnica..
[ maji @ 14.02.2005. 15:25 ] @
Citajuci vase postove stekla sam utisak da ja zivim u najnormalnijoj zgradi u gradu :) Profil stanara je razlicit, ima i starijih i mladjih. Tu i tamo neko pojaca muziku, izvice se na zenu, ali je u globalu ponasanje svih korektno. Ne zvonimo na vrata jedni drugima da bi se zalili.
Mislim da je pravi pristup kod normalnih ljudi, da ono sto ne zelis da drugi tebi cini, ne cinis ni ti drugima.
Posto se svi zale na susede, ja bih da navedem jedan primer finog ponasanja:
Prosle godine su nam svima u zgradi etigli enormni racuni za vodu. Jedan stariji cikica, koji je ujedno i predsednik kucnog saveta ulozio je zalbu za celu zgradu. Nakon izvesnog vremena, samo nas je obavestio gde da odemo da nam se deo duga otpise.
Nije tesko biti fin, samo treba malo volje.
[ Burgos @ 14.02.2005. 15:33 ] @
Ne treba baš radio stanica. Neki FM predajnik VF pojačalom, bez modulatora (da im samo ometa bez ikakvog puštanja) ili još bolje sa (odvališ neki rok, pa im neće biti do muzike)
Sada nisam previše upućen u TV frekvencije (kada sam se ovim bavio, ometati TV je bilo kao ometati neki mobilni telefon), pitaj na forumu elektronika
[ lancia @ 15.02.2005. 03:56 ] @
Umesto da spavam kao sav normalan svet ja pisem post u 4:20h jer neciji alaram na prakingu neprestano pisti vec 1:30h ...............naravno probudio me je pa rekoh aj da popalim comp.....................
Citam ove vase postove na temu kucnog reda .............................ovaj se zali na muziku................,ovaj na decu...............,na paprike....................i sta vam to govori....................da smo trenutno u kamenom dobu ,brzo napredujemo .....................no sto sta se najde na putu brzom razvitku nase nacije kao i zemlje............ali samo ostro i na prvu..........ali kazem sve to narod treba pozlatiti.................
Aj da ispricam moje dozivljaje sa komsilukom :
-Imam Koker spanijela koji zavija cim ostane sam....................komsije pizde....................ali su oguglali .........................ali keru definitivno nema leka.........jedino da mu vezem njusku ali kako ce da pije vodu................
-elem imam komsiju iznad mene koji ima radionicu u stanu ,i deslio se mnogo puta da je jeo g**** cekicem i da mi je probudio cerkicu.....................otisao sam na gajbu kada je prekipelo , kulturno ga zamolio i to se vise nije ponovilo..................
E a kada mi se zena porodila u mom stanu je bio haos, jedna ekipa pijana ,druga nasmrkana ,treca se naduvala , pa se sve to moji drugovi ukrstilo i situacija se odmakla kontroli.............a ni ja nisam znao gde se nalazim..............jedni pucaju ,treci bacaju flase kroz prozor,neki povracaju komsinici po simsu................ma divljastvo 100%.............................ma Bagdad je majka tereza u odnosu na moj stan kako je tada izgledao.............
I eto ih zandari.................4 cipelica se popelo na gajbu,zvone na vrata,a ja izasao iscepan,krvav u ocima, izgreban - boze izgledao sam kao neka zivotinja........................i odmah zamnom moji prijatelji nagrnuli na vrata i napali zandare kao da su oni krivi....................a oni mucenici ne znaju sta ih je snaslo.........................dosli po prijvi ,ali ne mogu da dodju do reci................dok 2-3 inspektora traze caure ispred zgrade........................
A par mojih bolesnih drugova urlicu sa terase kako ce da im se popisaju na njih...................................i kao sada ce da zovu interventnu, ali mi cipelice ne pustamo u gajbu....................a moj ortak debil sakrio prangiju u jednu jedinu fioku decijeg radnog stola..................???mentol............
Elem ne znam kako i na koju foru su moja dva ortaka nekako izgladili situaciju sa pandurima.....................samo znam da su oni otisli.......................ali smo se i mi primirili............................verovatno smo ocekivali da se vrati konjica............ali jok........................
Naravno dobio sam poziv od sudije da se javim za RJRM.................platio kaznu 2000 din.................i nadam se da se na tome zavrsilo ....................
Ej slusajte ovo ,pokvarila se nama brava od interfona (ne moze kljuc da se otkljuca spolja) i niko
od nas nece da je popravi ,ali da zlo bude vece matorci zakljucavaju vrata...............i kada neko dodje spolja da otvori moze da ga duva (da izvinite)................
I tako se ja nasao da blejim kao konj na -10c ispred ulaza citavih 10 min. dok neko nije izasao iz zgrade, jos sam nosio neke kese ma uzas a ono ladno nedaj boze.........................
I gle situacije komsija izlazi ja mu se ljubazno zahvaljujem ,spustam one kese ,skinem vrata koja su poprilicno teska, (ali bes je cudo)...............i odnesem ih 20 metara od ulaza............................komsija covek gleda svoja posla.............
I sutra u 18:00h zbor stanara,vratili su vrata, i vec sutradan nakon zbora brava je zamenjena........................
Verovatno sam ja negativac u celoj prici ali sto ste prema njima gori, oni ce sigurno biti bolji.............bar dok se ne pojavi neko slican meni e onda ne znam sta ce biti..............
Valjda ce prestati ovaj alarm.........??
Svako dobro i laku noc........................
[ sagittarius @ 15.02.2005. 10:52 ] @
KLIN SE KLINOM IZBIJA!
Kada su komsije pocele da emituju "muziku", onda sam shvatio pravu vrijednost pojacala i kvalitetnih zvucnika.
Sta mislite sa cim da odgovorim na provokaciju sa sekom aleksic i sl.
Sa Prodigy-jem ili sta? znam da Pink Floyd - One of these days ima dobar ucinak, ali bi zelio resenje na duze staze.
Molim predloge!
P.S. neko je pomenuo CD sa snimcima masina, dje ima to da se nabavi?
[ lancia @ 15.02.2005. 14:35 ] @
MA idi kod njih na vrata i objasni im ...........................ako ni to ne pomaze...................nacicemo vec nesto....................
[ Stefano @ 15.02.2005. 16:29 ] @
@Lancia
Da ne zivis ti u mojoj zgradi slucajno(ugao blaze jovanovica i m.krleze) posto si i ti iz Mirijeva.Bas se pre par meseci komsiji na 2.spratu porodila zena,i bilo bacanje pivskih flasa sa prozora,dolazila murija...a i neverovatna je konicidencija sa pokvarenom bravom na interfonu.
bilo bi dobro da imam komsiju sa ES-a i to u ulazu :))
Ako sam upravu onda i ti znas za problem sa pecenjem paprike i slicno.
[ lancia @ 15.02.2005. 20:19 ] @
Jok ja sam u Lj. Miodragovica.......................jos malo gore.........................
[ djolep @ 16.02.2005. 11:18 ] @
Koliko vidim ovde se kucni red spominje samo u naslovu teme.
O D L U K A O KUĆNOM REDU U STAMBENIM ZGRADAMA
Član 22.
Pri korišćenju stana i zajedničkih prostorija u zgradi zabranjeno je vikom, bukom, trčanjem, skakanjem, igranjem loptom i sličnim postupcima ometati druge stanare u mirnom korišćenju stana.
Korišćenje raznih mašina i uređaja, muzičkih aparata, radio i televizijskog prijamnika, kao i sviranje i pevanje u stanu, odnosno zgradi nije dozvoljeno je u vreme od 14.00 do 17.00 časova i od 22.00 do 05.00 časova. Stanari se u pomenutom vremenu moraju ponašati na način koji obezbeđuje potpuni mir i tišinu u zgradi (vreme odmora).
Član 27.
Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove odluke brši organ uprave nadležan za poslove komunalne inspekcije ako pojedini poslovi toga nadzora nisu posebnim propisima stavljeni u nadležnost drugog organa.
Jedan lep primer organizacije zgrade
http://www.skupstina-stanara.co.yu
[ @ 24.02.2005. 23:43 ] @
Citat: Burgos: Ne treba baš radio stanica. Neki FM predajnik VF pojačalom, bez modulatora (da im samo ometa bez ikakvog puštanja) ili još bolje sa (odvališ neki rok, pa im neće biti do muzike)
Sada nisam previše upućen u TV frekvencije (kada sam se ovim bavio, ometati TV je bilo kao ometati neki mobilni telefon), pitaj na forumu elektronika
zanima me nesto detaljnije o tome,
da li ima da se kupi gotov uredjaj ili
neka sema ili link?
[ acatheking @ 25.02.2005. 14:12 ] @
@Stefano
@Lancia
He he, ja sam još jedan Mirijevac iz Aleksadra Belića... Čitam vaše postove i ne mogu da verujem da nam je kraj toliko "vatren". Ja u mojoj zgradi bukvalno nemam nikakvih problema. Zamislite, živim na 4. (poslednjem) spratu i nas 4 stana smo ZAJEDNO krenuli u akciju dobijanja dozvole za adaptaciju tavanskog prostora. Dakle postoji neka naša unutrašnja organizacija  he he...
E jedino imam "problema" kada je prenos neke Partizanove utakmice. Komšija i njegov sin, u stanu ispod mene, su vatreni partizanovci, i to je totalna ludnica kada oni krenu da se deru, psuju... Naravno meni to ne smeta jer sam i ja partizanovac. Šteta što sinoć nisam bio kod kuće, verovatno se tresla zgrada od njih (Dnjepar-Partizan 0:1)...
[ Tyler Durden @ 25.02.2005. 14:56 ] @
Citam ove postove i placem (po ko zna koji put) sto zivim u srbiji....
[ tarla @ 25.02.2005. 23:06 ] @
slicno njesra i kod mene.
Iznad neki seljaci iz Drvara dosli. do juce je pisao i kenjao u poljskom wc-u a sada i vodokotlic ima. Mislim da sam ja jedan od najvecih mrzitelja onog djecijeg njesra pikacua i onog jebenog zvrka (dragonball ili kako vec)
ispod prozora je bila klupa na kooj su djeca do 12 navece urlikala i kenjala. Onda naisao stari zamolio ih da ustanu i kada su ustali onda je odvali klupu nogom da je momentalno zavrsila u kontejneru. Nema sta Piksi bi mu pozavidio.
skoro mene telefonom zajebavala neka djeca. i stara onako isfrustrirana dere se u slusalicu a ni ne zna da je to bas cilj. da izjebu komsiju do ludila.
ja onako sav u nekom kenjavom fazonu uzmem slusalicu i odem u sobu gdje je tiho.
nedugo zatim zvoni telefon.
ja se javim.
neko :"Dobar dan jel to stan Bobic? (isto pitanje je bilo 100 puta prije)
Ja (glasom serijskog ubice, tiho i stalozeno) :" Kad saznam ko si otkinucu ti glavu i kroz kicmu isisati mozak. Onda cu ti od glave napraviti pepeljaru i staviti na vetrinu kao ukras!"
Ljudi nije da se hvalim ali su se usrali u gace. culo se kucanje srca u slusalicu i nikada vise niko nije nazvao....
[ FormatC @ 26.02.2005. 03:09 ] @
Nabolje je obložiti zidove nekim dobrim izolatorom zvuka. Stiropor, recimo, ili lamperija. Jeste da košta ali za nekoga kokao ja veoma mrzi buku ništa nije previše. Ili da se na sadizam odgovori još većim sadizmom:)
[ vertex @ 04.03.2005. 13:56 ] @
ma najbolje je da ogluvish pa ti vishe netje smetati :)
[ Bik Koji Sedi @ 31.08.2008. 14:08 ] @
Moram malo da oživim ovu temu...
Naime, živim u jednoj "ukletoj" vračarskoj zgradi u Beogradu. "Ukleta" je jer je loše građena, betonski zidovi bez zvučne izolacije, tanka cigla itd., tako da se buka prenosi nenormalno. Druga stvar - u zgradi malo malo pa neko nešto renovira, preuređuje, ruši, buši. Kad se to dešava, u stanu je bukvalno nemoguće boraviti, a kamoli voditi normalan život, ili ne daj Bože odmoriti se, odspavati, koncentrisati se.
Evo na primer sad u nedelju u jednom stanu se burgijaju betonski zidovi, štemuju zidovi, i tako ceo dan s manjim prekidima. Pokušao sam da se žalim, ali vlasnik nije u stanu nego je dao majstorima ključeve i njih baš briga, hoće da završe posao i ne interesuje ih kućni red, kažu "obrati se vlasniku", a ja ni ne znam ni ko je, a kamoli gde je. Druga stvar, zgrada nije mnogo velika, petnaestak stanova... Skupština stanara ne funkcioniše zbog loših odnosa, dakle od predsednika kućnog saveta nema vajde.
Dakle...
Ima li neko ideju kako se sa bukom civilizovano izboriti? Nisam sklon nasilju i mislim da se time ništa ne rešava. Neću da se bavim oštećivanjem tuđe imovine ili nekakvim osvetama, niti imam prijatelje sklone tuči, niti rođake u policiji.
Uspeo sam da nađem Odluku o kućnom redu u stambenim zgradama
Koliko sam razumeo, za ovakve slučajeve nadležna je komunalna inspekcija.
Da li je iko ikada pokušao da se za ovako nešto obrati inspekciji i da li je imalo svrhe? Meni ništa ne znači što ću da ih pozovem sad, a oni dođu preksutra, konstatuju da nema buke i odu. Jer, buka ne mora biti konstantna, već kako to već ide... 5-10 minuta žestokog burgijanja, pa onda 20 minuta primirja i tako. Onda možda sat vremena pauze, pa opet, i tako. Nema pravila.
[ Bojan Basic @ 31.08.2008. 20:57 ] @
Jesi li probao da jednostavno pozoveš policiju?
[ Bik Koji Sedi @ 02.09.2008. 14:05 ] @
Jesam, nisu hteli da dođu. Da su klinci pravili žurku noću, to bi ih verovatno više interesovalo. Radnici koji renoviraju, jok.
[ bttp @ 02.09.2008. 15:01 ] @
Nema od toga ništa. Kod nas, koliko znam, ne postoji u zakonu ekološka kategorija zagađivanja životne sredine bukom, i to je kraj priče.
To ti je ono što se kaže "goes with the territory", odnosno odlike življenja u urbanoj sredini. Stalno se nešto buši, radi, gradi, popravlja, pregrađuje, dograđuje, banči, šenluči, divlja motorima, automobilima, deca vrište, skiče, bacaju petarde, "igraju se", ljudi "slave", krevelje se, lupasju, deru se, bacaju smeće kroz prozor itd. Tako ti je to u gradu. Ko ne može s tim da živi, najbolje da se preseli na selo ili neku tešku periferiju, u kuću. Zgrade mahom loše građene, tanki zidovi, nikakva izolacija...
That's how it is and it always will be.
[ Reggie @ 05.09.2008. 17:17 ] @
Citat: neko :"Dobar dan jel to stan Bobic? (isto pitanje je bilo 100 puta prije)
Ja (glasom serijskog ubice, tiho i stalozeno) :" Kad saznam ko si otkinucu ti glavu i kroz kicmu isisati mozak. Onda cu ti od glave napraviti pepeljaru i staviti na vetrinu kao ukras!"
Bas sam se nasmejao, kako ti pade na pamet ovako nesto... Nego nema bas logike jer ako mu otkines glavu onda kroz kicmu ne mozes da mu isisas mozak.
Nego i kod mene su, stan do nas, pre par meseci nesto renovirali i to se oduzilo na mesec i po dana... Nisu imali obzira da li je popodne ili 20-21h. Doduse nisu busili nocu, ali desavalo se da me probude ujutru oko 8h. Cini mi se da su i vikendom radili.
Ne mogu da vam opisem kakav je feeling kada vam komsija burgija hiltibusilicom jer valjda su rusili pregradne zidove, menjali plocice, cevi, ko zna sta jos, ali tako su rasporedili da su uvek nesto imali da (hilti)buse... Samo ti dodje da izadjes napolje da odmoris usi. Nismo se bunili jer smo samo podstanari i isli smo na to kao pusti ih bolje da sto pre zavrse to sto imaju.
Vise puta mi je doslo da i ja pravim neku galamu, ali ATP3 i nije nesto. Tek tada sam pozeleo nesto mnogo jace, ali nije mi se davalo 200-300e za zvucnike.
A i u zapadnim zemljama ljudi imaju iste probleme, samo tamo zavisi da li ste u elitnom delu grada ili u nekom predgradju gde je socijala i samim tim je veca verovatnoca da ti komsija bude kabadahija i da niko ne pridaje znacaj ako neko pravi njesra. A tamo gde je "civilizacija" jedan da iskoci iz "takta" odmah svi slozno na njega.
[ ognjenr @ 06.09.2008. 11:40 ] @
Posto je u nasoj drzavi nivo licne kulture na jako niskom nivou, a znajuci da zakon ni malo ne stiti pojedinca, mislim da ti tu nema pomoci, osim ukoliko sam ne uzmes "zakon" u svoje ruke, a da bi to uradio mora pod obavezno da si vlasnik nekog dzipa ili auta u vrednosti nekoliko desetina k eura (lokalni mafiozo).
[ Reggie @ 06.09.2008. 22:41 ] @
Citat: + Vrrrrlllloooooo nekulturna stvar, gore ima neka baba i deda + unuke (~18g i ~12g) SVI kada idu da "mokre" ne puštaju vodu na WC šolji i čuje se.... dođe mi da im bacim bombu, to su STOKE! i nisu ni za podrum!
Citao sam celu temu jer mi zanimljivo cega sve ima, a to su u stvari stvari sa kojima se cesto svako srece.
Ali mi nije bas najjasnije sta je Bakiman hteo da kaze ovim sto sam citirao. Jeste da je bilo pre 3 godine, ali me zanima.
Jel mozda mislio da je nekulturno sto on cuje njihov "zubor"?
[ dexy.josimovic @ 24.06.2009. 16:41 ] @
Meni stalno dolazi jedan komsija dodje mi da poludim....!!!!!!!! pustim muziku u(po njihovom) "pristojno vreme" pojacam, priznajem....ali zakonom je propisano da je muzika i buka dozvoljena od 06:00 do 00:00(a ako je neka zurka, moras da napises na vrata Privatna zurka, i onda mogu da ti se sagnu). E, da, taj komsija stalno dolazi! preti, lupa gluposti o zakonu, je*e mi sve po spisku....a samo sto ga ne udarim! e sada posto sam danas popizdeo, sada cu da pojacam muziku do kraja, pa ako dodje da mu pokazem neke stranice o muzici i "pristojnom vremenu" koje sam skinuo sa neta sa stranice ministarstva.....na svakakva sra*a sam isao, ne znam vise ni odakle sam skinuo!
[ IvoD @ 24.06.2009. 17:42 ] @
Citat: dexy.josimovic: e sada posto sam danas popizdeo, sada cu da pojacam muziku do kraja, pa ako dodje da mu pokazem neke stranice o muzici i "pristojnom vremenu" koje sam skinuo sa neta sa stranice ministarstva...
''Najviši dozvoljeni nivo buke u prostoru u kome čovek boravi ... u stambenoj zgradi ... pri zatvorenim prozorima: a) iz izvora buke u zgradi 35 dB danju 30 dB noću...U zonama gde je buka ispod dozvoljenog nivoa, novi izvori buke ne smeju povisiti postojeći nivo buke za više od 5 dB u odnosu na zatečeno stanje.'' Pravilnik o dozovoljenom nivou buke u životnoj sredini (Sl. gl. RS. br- 54/92).
Pa komšija zatvori prozor i pozove da izmere buku dok ti u dozvoljeno vreme pojačavaš muziku do daske i onda ti sa svojim stranicama skinutim sa neta možeš da se obrišeš.
Danas efikasno funkcioniše samo Zakon jačeg a oni pisani ti potroše pola života dok ih (i ako ih) sprovedeš.
[ ventura @ 24.06.2009. 17:47 ] @
Citat: dexy.josimovic: Meni stalno dolazi jedan komsija dodje mi da poludim....!!!!!!!! pustim muziku u(po njihovom) "pristojno vreme" pojacam, priznajem....ali zakonom je propisano da je muzika i buka dozvoljena od 06:00 do 00:00(a ako je neka zurka, moras da napises na vrata Privatna zurka, i onda mogu da ti se sagnu). E, da, taj komsija stalno dolazi! preti, lupa gluposti o zakonu, je*e mi sve po spisku....a samo sto ga ne udarim! e sada posto sam danas popizdeo, sada cu da pojacam muziku do kraja, pa ako dodje da mu pokazem neke stranice o muzici i "pristojnom vremenu" koje sam skinuo sa neta sa stranice ministarstva.....na svakakva sra*a sam isao, ne znam vise ni odakle sam skinuo!
Bolje skini neke stranice bontona i lepog ponašanja, pa sam sebi pokaži te stranice...
Za početak, pogledaj malo ovaj član kućnog reda:
Code:
Član 22.
Pri korišćenju stana i zajedničkih prostorija u zgradi zabranjeno je vikom,
bukom, trčanjem, skakanjem, igranjem loptom i sličnim postupcima ometati druge
stanare u mirnom korišćenju stana.
Korišćenje raznih mašina i uređaja, muzičkih aparata, radio i televizijskog
prijamnika, kao i sviranje i pevanje u stanu, odnosno zgradi nije dozvoljeno je
u vreme od 13.00 do 17.00 časova i od 22.00 do 05.00 časova. Stanari se u pomenutom
vremenu moraju ponašati na način koji obezbeđuje potpuni mir i tišinu u zgradi (vreme odmora).
[ combuster @ 24.06.2009. 18:07 ] @
Ma nema to veze sa vezom. Imao sam komsiju iznad mene koji je mrtav pijan od 12 do 3-4am pustao muziku tako glasno da je komsija na sedmom spratu (ja sam na 11 a debil na 12-tom tacno iznad mene) dolazio kod mene da vidi jel se to od mene cuje ili ne. Zamisli koliko je to jaka i glasna muzika da on ne moze da odredi odakle dolazi buka sa medjusprata??? Ja sam tada bio na faxu ali dolazio sam kuci za vikend i jednom mi je pukao film da sam otisao gore da ga bijem, keva je videla da sam izasao i obesila mi se oko vrata na stepenistu moleci me da ne pravim sranja... Miliciju sam zvao nekoliko puta ali dolazili su dva-tri puta, odu kod njega, kazu mu da smanji, oni odu on pojaca opet... A lik puko na ratistu, preti zeni nozem, budalcina jedna, na svu srecu iselio se pre godinu dana i sad maltretira stanare u nekoj drugoj zgradi (kazu da se cuje sa ulice koliko siba muzika)... Nema pravde, nema nicega, samo da razbijes nos kretenu...
[ Ivan Dimkovic @ 24.06.2009. 19:02 ] @
Za elektricnu buku - ooo pa ima resenja, lepo odes do glavne table sa osiguracima i strujomerima za stanove i ukines mu struju.
Par puta tako, i trebalo bi da ukapira. Ako nastavi, lepo uzmes i osigurac (ako je automatski, to ce bas lepo da potraje da se namesti ;-)
Ako ni to ne pomogne, odvali strujomer - to ce definitivno da ga onesposobi bar na neko vreme, a i cena popravke nije sitnis :-)
Postoji jos sijaset taktika koje i najgore mentole mogu da urazume - ispustanje guma, djubre na pragu vrata (ili nesto jos kreativnije ;-) - ako ni to ne pomogne, grebanje auta / busenje guma, razbijanje prozora uvece/kad nije tu ...
Majmun generalno ne moze da pobedi u civilizaciji - ipak je on jedan, a ostalih ima vise, i ako su odlucni da mu ucine zivot mizernim - to ce im definitivno poci za rukom, ako ni zbog cega drugog - a ono zbog odnosa snaga :)
[ bobiska @ 24.06.2009. 19:08 ] @
Citat: dexy.josimovic:(a ako je neka zurka, moras da napises na vrata Privatna zurka, i onda mogu da ti se sagnu)
Od Venture si dobio deo odgovora, a što se citiranog tiče, čuo sam da kada valjaš gudru, dovoljno je da na vrata napišeš "SZR GUDRA - maloprodaja" i nema da brineš.
Usput...zbog toga si digao temu iz mrtvih?
[ vladd @ 24.06.2009. 19:11 ] @
Uu, za smorove u ulazima smo imali recept jos kao klinci. *ovance u novine, pa ispre vrata, zapalis novine i pozvonis smoru. Kada izleti, krene nogom da gaca po vatri i kazna ga stize
Poz
[ dexy.josimovic @ 25.06.2009. 19:51 ] @
E ova od "Vladd" je dobra, a temu sam dignuo iz ovih razloga:
1.zar se tako nesto ne desava i danas?!
2.komsija je dosadan ko top, muzika je bila pustena u pristojno vreme
3.njegov sin svakog vikenda pravi zurke(nocne) sa Grand muzikom(bljak)
4.komsiji smeta kada preko puta zgrade(u diskoteci) subotom od 19h do 02h tresti muzika(dan kada se izlazi)a nikom ne smeta
5.komsija nema nasta se nije zalio-na nepristojno parkiranje(na travi, bili svatovi preko), na klimu koja radi na +40 jer mu pada cista voda na auto, smetalo mu je sto krecimo(bez ikakve buke)........
6.a svake nedelje mu dolaze unuci(nije bas mator ima manje od 50) koji trce po stanu, lupaju, drndaju svaki lonac i serpu u stanu!
a za bon ton.... ja sam predstavnik kulturnog ponasanja u nasoj skoli, primeran djak..... i svakakva sra*a(da se izrazim zargonski) za koja me je postovana direktorica postavila! tako da globuse nemoj ti meni da solis pamet....! PoZzZz.... za sve....
[ _andjela_ @ 25.06.2009. 19:57 ] @
Ako smatras da je sve u redu sa tvoje strane, zasto se ne obratis kucnom savetu zbog uznemiravanja? Ako postujes kucni savet, onda ne bi bio problem da se kucni savet bavi tim gospodinom, umesto on tobom.
[ dexy.josimovic @ 25.06.2009. 20:16 ] @
Zato sto su mu svi vec rekli! i stalno se svadjaju, ali ne on bukvalno nije normalan. Misli da je predsednik zgrade(mi imamo predsednika, koji odnosi sve racune u postu,brine se za izgled, sakuplja novac za rekonstrukciju zgrade, itd...)a ustvari nikada nije bio ni nominovan, svi su mu neprijatelji u zgradi, i svi su mu uvek krivi!
[ vladd @ 25.06.2009. 22:40 ] @
Ne moze to lako pa i "pacifisticki".
Kada se pokrene prvi put, moze da bude pristojna opomena, ali tada postoje bar tri varijante.
Da idiot ignorise pricu. Da idiot postane agresivan. Ili suptilnija varijanta, da trenutno malo smanji buku, pa da je ubrzo obnovi. Da prestane nece, posto je idiot, da nije, ne bi ni proizvodio napornu buku.
Covek, kada se pokrene da reaguje, a to znaci da je nervoza presla liniju lenjosti, vec sebi, preventivno podize pritisak.
E sad, svaka od tri varijante ima po par resenja, kontraverznih.
Ako se covek odluci na sledeci korak, to znaci da se vec solidno angazovao, i radja mu se zelja za uspehom, odnosno za resavanjem problema.
Tu opet postoje par varijanti, brzi ili sumorni uspeh..
Kako god da se sabere, postoji bar 5 kombinacija, odnosno 70% verovatnoce da dodje do sukoba..
Tako da "usporena" varijanta obracanja kucnom savetu ne pomaze nikako. Samo odlaze ostrije mere za kasnije.
Sa ili bez sukoba.
Tako da zvanje milicije predstavlja agresivno i brzo resenje, uz postovanje nadlezosti. Druga varijanta, agresivnog i brzog resenja je "borbeni komplet", pa sta ko ponese ....
Poz
[ _andjela_ @ 26.06.2009. 05:03 ] @
Citat: vladd: Ne moze to lako pa i "pacifisticki".
A moze uz tabanjanje? Kakvo je to resenje?
Kucni savet se sastoji od svih ljudi u zgradi koji tu zive. Postoji nesto sto se zove peticija. Takodje postoji nesto sto je zove organizovana akcija. Peticija + prezentacija policiji + zivo prisustvo svih ljudi iz zgrade pred vratima doticne osobe + prisustvo dvojice policajaca.
Povladjivanje osobi u ovom slucaju je jednako povladjivanje onom mladom gospodinu iz S. Mitrovice, sve do trenutka dok ne(ko) pukne. A svi da sede i trpe. Pa ko voli da sedi i trpi, slobodno. Nema onda zasto da se zalite.
[ vladd @ 26.06.2009. 10:34 ] @
Tabanjanje je klinacko resenje (najstariji je imao tada 11god), ja 9, i jeste "nasilno", ali vise nije primereno godinama. Mada je bruka uvek efikasna, i elegantnija od pajsera ili sada moderne, macete.
U svakom slucaju mora se ili energicno pozvati policija ili preduzeti neko slicno resenje..
Dok se skupi kucni savet, pa dok usaglase stavove, pa naprave akcioni plan, pa sastave podnesak za mesnu zajednicu(ako se vec drzimo procedure lokalne uprave)...ala ce to da traje..
Poz
[ _andjela_ @ 26.06.2009. 12:33 ] @
Upravo zato sam pitala sta je po tebi prihvatljivo resenje.
Ovaj pokusava da odraste u zrelog coveka, trenutno mladog, a ovo su predlozi koji bi ga svi vratili na nivo klinackog ponasanja:
Citat: Za elektricnu buku - ooo pa ima resenja, lepo odes do glavne table sa osiguracima i strujomerima za stanove i ukines mu struju.
Par puta tako, i trebalo bi da ukapira. Ako nastavi, lepo uzmes i osigurac (ako je automatski, to ce bas lepo da potraje da se namesti ;-)
Ako ni to ne pomogne, odvali strujomer - to ce definitivno da ga onesposobi bar na neko vreme, a i cena popravke nije sitnis :-)
Postoji jos sijaset taktika koje i najgore mentole mogu da urazume - ispustanje guma, djubre na pragu vrata (ili nesto jos kreativnije ;-) - ako ni to ne pomogne, grebanje auta / busenje guma, razbijanje prozora uvece/kad nije tu ...
Citat: Uu, za smorove u ulazima smo imali recept jos kao klinci. *ovance u novine, pa ispre vrata, zapalis novine i pozvonis smoru. Kada izleti, krene nogom da gaca po vatri i kazna ga stize
[ zaraza @ 26.06.2009. 12:41 ] @
Citat:
Ovaj pokusava da odraste u zrelog coveka....
Upravo zato treba da pribegne metodama koje su funkcionalne.
Kada neko ima posla sa nosorogom, peticije, policije, skupovi i slicne gluposti jednostavno ne funkcionisu.
[ _andjela_ @ 26.06.2009. 12:44 ] @
Sasvim se slazemo da se ne slazemo u pristupu.
[ zaraza @ 26.06.2009. 12:46 ] @
Takav pristup je mozda dobar u nekoj zemlji gde ce diticni da popase pozamasnu novcanu kaznu, ali u Srbiji nije.
[ _andjela_ @ 26.06.2009. 12:55 ] @
U prevodu:
Da li to znaci da ti licno nisi upoznat sa mirnim resenjem ovakve vrste problema u Srbiji?
[ zaraza @ 26.06.2009. 13:02 ] @
Upoznat sam sa pokusajima mirnog resavanja problema sa kretenima i sa nikakvim rezultatima...a upoznat sa i sa ovim drugim nacinom...sa 100% rezultatima...
Jedno je resavati nesto sa covekom, a sasvim druga stvar pokusavati da se dogovoris sa budalom.
[ _andjela_ @ 26.06.2009. 13:11 ] @
OK. Znaci da se ponovo vracamo na slaganje u vezi ne slaganja.
[ vladd @ 26.06.2009. 17:21 ] @
Pazi _andjela_, tvoje neslaganje i nudjenje civilizovanog resenja je vise teoretski prikaz.
Ne tvrdim da ne postoji situacija koja bi mogla civilizovano da se resi, cak i u zemlji Srbiji, ali, surova praksa, pokazuje sasvim drugaciju sliku.
Pogotovo za grupu nosoroga iz konkretnog primere, da uziva u glasnoj uzici kada god je u kuci, da dolazi neka rodbina, zapustena i bucna..takvi ne bi razumeli sta im govoris, niti sta im govori komsiluk.
Nekome da smeta sto zivi zivot "punim plucima", kao da je sam na planini...svasta:). On ne zeli nkome zlo, samoje takav.
Za takve je ponajbolja policija, ali ako ne zele da dodju, iskljucenje osiguraca je, recimo mera, koju bih verovatno koristio, na listi prve tri akcije koje bih preduzeo...
Poz
[ vladd @ 26.06.2009. 17:23 ] @
Pazi _andjela_, tvoje neslaganje i nudjenje civilizovanog resenja je vise teoretski prikaz.
Ne tvrdim da ne postoji situacija koja bi mogla civilizovano da se resi, cak i u zemlji Srbiji, ali, surova praksa, pokazuje sasvim drugaciju sliku.
Pogotovo za grupu nosoroga iz konkretnog primera, koji uziva u glasnoj muzici kada god je u kuci, da dolazi neka rodbina, zapustena i bucna..takvi ne bi ni razumeli sta im govoris, niti sta im govori komsiluk. Pitanje je da li bi procitali neki dopis, ako je brzo pisan
Nekome da smeta sto zivi zivot "punim plucima", kao da je sam na planini...svasta  . On ne zeli nkome zlo, samoje takav.
Za takve je ponajbolja policija, ali ako ne zele da dodju, iskljucenje osiguraca je, recimo mera, koju bih verovatno koristio, na listi prve tri akcije koje bih preduzeo...
Poz
[ _andjela_ @ 26.06.2009. 17:36 ] @
Citat: vladd: Pazi _andjela_, tvoje neslaganje i nudjenje civilizovanog resenja je vise teoretski prikaz.
Drugim recima, ako nisi video svojim ocima da nesto moze da funkcionise dobro - onda jeste teorija. Slazem se. Nisam tu da ti nosim primere na uvid, pa verujem da cete razocarati izjava da stvari mogu da se civilizovano rese.
Citat: Za takve je ponajbolja policija, ali ako ne zele da dodju, iskljucenje osiguraca je, recimo mera, koju bih verovatno koristio, na listi prve tri akcije koje bih preduzeo...
A treca akcija (sem primera sa paljenjem novina)?
[ vladd @ 27.06.2009. 10:59 ] @
Treca akcija, to izbegavam, kao i citanje novina.:)
Trece bi bilo da odem i da mu ostro objasnim da se ponasa civilizovano...
Poz
[ endre85 @ 28.08.2010. 04:20 ] @
Da se i ja pridruzim klubu.
Da li neko sme da lupa (postavlja plocice) u 4 ujutru. Ja mislim da ne. Komsija renovira kuhinju, ali stvarno nisam rekao nista dok je to radio danju. Sad sam izdrzao malo jace od pola sata (nakon sto me je probudio) pa sam otisao da se zalim. Cini mi se da je komsija hteo da se fizicki obracuna, sto sam izbegao ovaj put. Za par sati imam ispit. Da li neko ima neki savet, da li je vredno upustati se u raspravu? Da li prilikom izdavanja viza gledaju da li postoje "prijave" ovakve prirode?
[Ovu poruku je menjao endre85 dana 28.08.2010. u 06:21 GMT+1]
[ New Village DC @ 28.08.2010. 09:03 ] @
Mislim da ne sme! Nema sta da se ti raspravljas sa njim, eventualno da ga jedanput zamolis da prekine sa tim. Ukoliko ne imas broj telefona 92 i prijavis. Ukoliko komsija hoce razjasnjavanje, ponovis postupak, sa tim sto prijavis fizicki napad i pretnje. Ima jos jedna opcija, a to je da pozoves gradjevinsku inspekciju, ali nisam siguran koliko je to fer.
[ Count Zero @ 28.08.2010. 09:09 ] @
Ma koje fer sa takvim džiberima??
Ako ima vajde, prijavljuj. Policiji obavezno i odmah možeš da im prijaviš pretnje.
[ endre85 @ 28.08.2010. 10:04 ] @
Sad mi je skoro zao sto sam uopste i otisao da se zalim. Ali bas sam se iznervirao od lupanja. Mislite da ima vajde od prijave policiji? Ne zelim da tuzakam, ali ne zelim ni da mi se neko unosi u lice. Jutros sam samo ponavljao u sebi: "Iskuliraj, imas ispit za par sati. Nemoj se kaciti, to nije za tebe". Cak sam i na ispitu razmisljao da li sam dobro postupio. Totalno sam izbacen iz ritma danas.
[ vladd @ 28.08.2010. 11:08 ] @
U takvom sukobu ne smes da izgubis licni mir, i ne smes da dozvolis izbacivanje iz koloseka. Ni u sukobu ni u situacijama kao sto je ispit.
Dobro si postupio sto si ga opomenuo, a jos bolje sto si izbegao sukob. Nisi dozvolio budali da te spusti na svoj nivo.
Sledea akcija je prijava policiji, pa koliko traje neka traje, njihovo ne delovanje te ne sprecava da ti delujes.
Vazno je i da ispostujes doticne procedure, u slucaju nekog sukoba vise niste dva huligana, vec gradjanin i asocijalni huligan.
Procedurom si stekao poziciju iz koje je samoodbrana dozvoljena
Poz
[ etjen @ 28.08.2010. 11:08 ] @
sa stokom se ponašati na isti način - kao sa životinjama (i to agresivnim) Oni jednostavno ne shvataju drugi pristup. Žalosno, ali tako je.
To je ono što mi je najgore u ovoj jadnoj zemlji.
edit:
policija u takvim slučajevima(ometanje kućnog reda) uglavnom ne želi da pomogne. Čast izuzecima, ali i policija se ne sastoji od ''cveća''.
Zvao sam ih više puta zbog klinaca koji noću u zajedničkom dvorištu prave haos. Nikada nisu hteli da dođu pod izgovorom da nema šta oni da vaspitavaju tuđu decu i da ako ih oteraju odatle-otići će negde drugde!?!?
Na kraju sam morao sam da regulišem problem. Ali nakon nekog vremena eto ih opet, ovaj put neka druga ekipa, a ja nemam volje opet da silazim dole i problem ostaje...
Privremeno ga rešavam zatvaranjem prozora i puštanjem klime noću da se ne bih skuvao...
[ Count Zero @ 28.08.2010. 11:31 ] @
Kod drugara (nabildovanog, neustrašivog momka  ) ispod zgrade se okupljali navkomani. Rokali se i pravili buku. Panduri nisu smeli da im mnogo prilaze, frka ima da ih ne nabodu ili nešto.
Na kraju drugar sišao i razbucao ih. Otad ih više nema.
[ New Village DC @ 28.08.2010. 11:42 ] @
Zaboravio si da dodas: "tako se to radi!" :)
[ Count Zero @ 28.08.2010. 11:47 ] @
Ma ne znam šta da kažem: ja sam ne bih bio u stanju da se tako obračunam, a "metoda" jeste efikasna.
Možda ako se nabildujem i malo namrštim. Geeka-cvikeraša se slabo plaše.
[ Srđan Pavlović @ 28.08.2010. 12:19 ] @
Govori tiho i nosi Desert Eagle EA .50 sa sobom.. :D
[ endre85 @ 28.08.2010. 12:29 ] @
Citat: Možda ako se nabildujem i malo namrštim. Geeka-cvikeraša se slabo plaše.
Pa ne znam. Ja sad po izgledu pripadam grupi iz prve recenice, ali majku mu uvek osete da ne zelis tucu i onda samo jos vise navaljuju. Meni, budali, zao da nekog udarim pa se samo jos vise ubedacim.
U svakom slucaju hvala svima na savetima, videcu sta i kako dalje.
[ etjen @ 28.08.2010. 12:55 ] @
nije bitno kako izgledaš, bitan je stav. Uvek bio i uvek će biti.
I da si kao Rambo u realnom svetu ne bi mogao protiv5,6 klinaca od 18 god koji su polupijani, polunapaljeni i poluludi. Ali ako imaš stav, to se rešava i ako si žgoljav...
[ Count Zero @ 28.08.2010. 13:26 ] @
Ma u pravu si, ali izgled doprinosi veoma.
A stav... Ako nisi pobornik nasilja i ako te u kraju znaju kao kulturnog, onda ništa.
[ maliradojca @ 28.08.2010. 15:06 ] @
Ja sam imao problema sa komsijama kretenima koji su pravili buku, i dokle god sam bio fin oni su bili idioti, dok na kraju(posle godinu dana) nisam popizdeo i poceo da vicem na njih. I posle toga su se popravili.
Kako je moguce da ima toliko glupih ljudi sa kojima moras da imas grublji pristup, jer ne razumeju fino.
Mada, ovi su prsotine. Bacajacu smece kroz prozor, dozivaju se sa prozora kao na planini, stalno vicu, svadjaju se sa komsijama, zamisljaju da je njihova zgrada...
Onako, mislim da dobar deo Srba i dalje ima osobine koje su imali njihovi preci koji su ziveli izolovano u brdima ko zna koliko vekova. Ima u tom brdsko-izolovanom shvatanju dosta pozitivnih strana, ali i negativnih, kao sto je nemanje obzira prema zivotima drugih ljudi u okolini.
edit : Evo kako to Britanci resavaju http://www.blic.rs/Slobodno-vr...eza-psa-komsinice-u-tri-ujutro
[Ovu poruku je menjao maliradojca dana 29.08.2010. u 01:06 GMT+1]
[ Pedja_N @ 29.08.2010. 00:17 ] @
Ne vredi,ja sam uvideo da covek sto je bolji sve mu je gore.
Sa zivotinjama moras zivotinjski ili da trpis,a nasi organi reda... ma bole njih...
Ja imam ludu komsinicu iznad sebe,riba stalno peva ali stalno.
Jednom pustala jednu te istu pesmu (lepa brena-hej seki) 2 sata!Ali non stop 2 sata.
Tad joj je moja keva sacuvala zivot,samo zbog nje nisam reagovao inace.
To me ne bi mnogo ni iznenadivalo da to nije zena 0d 35-40 godina,udovica sa detetom.
Dosta puta sam sebi cestitam i zahvalim Bogu sto nemam pistolj u kuci,mislim
da bi se u pojedinim situacijama uzivo poigrao Hitmena.
Bas me zanima sta bi se desilo da postupim kao ovaj Britanac samo da umesto psa pustim na najjace
Slayer u 3 sata nocu? :-)))))
[ GAGA KG @ 29.08.2010. 10:05 ] @
Moj prvi komsija ima kerove,voli da "odvrne" do daske muziku,ali kakvu muziku,muziku koju mozete cuti samo ispod satora,na seljackim svadbama.Kad nista ne radi,onda obavezno ceo dan popravlja svoj stari auto(turira ga non stop).Zimi svako jutro pre 7.sati cepa drva,i popodne opet cepa.Nikako mi nije jasno sto ne iscepa bar za nedelju dana unapred drva.Normalni ljudi iscepaju unapred za celu zimu,a ne svako jutro.Ali sve ovo je bilo "maciji kasalj",u odnosu na ono sto je uradio pretprosle godine.Na 3.metra od mog prozora napravio kavez,u kojem je cuvao fazane.Cim krene da svanjava,krecu fazani da se oglasavaju.Na svu srecu ove godine ih nema.Najzanimljivije je to da zivim u centru Kg-a.
[ Srđan Pavlović @ 29.08.2010. 10:24 ] @
Prvo treba pokusati kulturan pristup, pozvoniti kod coveka, reci u cemu je problem
i lepo ga zamoliti da pokusa da vas razume, a i potrebe ostalih komsija koji isto tu zive.
Ako to ne upali, jos jednom otici kod komsije, i reci da vam je zao, ali jednostavno
cete morati da se obratite inspekciji jer smatrate da to sto on radi i dalje nije uredu,
a on sam nije nista uradio da to promeni.
Ako ne upali i drugi razgovor, u zavisnosti od toga o kakvom tipu narusavanja reda
/ mira ili problemu se radi - raspitati se koje sluzbe su nadlezne i kontaktirati ih.
To je najbolje uciniti PISANIM putem, i traziti odgovor u PISANOJ formi, kako bi kod
eventualne kasnije parnice imali sve dokaze o nacinu na koji ste pokusali da resite problem.
Problem izloziti sto detaljnije sa naglaskom da ste vise puta pokusali da resite problem
kulturno, kroz razgovor, ali da vas druga strana jednostavno ignorise i da vam je zao
ali ste morali da se obratite njihovoj sluzbi. Dopis mora da bude kulturno srocen, voditi
racuna o pravopisu naravno, i treba ga srociti u formi u kojoj se to zahteva od te sluzbe
ako postoje neki formalni zahtevi oko toga.
Dalje se resava u zavisnosti od odgovora nadlezne sluzbe.
Nasi zakoni sami po sebi cesto i nisu toliko losi, koliko se ne sprovode -
pa je na vasoj strani da ucinite sve sto je do vas da se oni ipak sprovedu.
Ako stvari koce negde na lokalnom nivou, nemojte da se libite da kontaktirate
i kabinete ministarstava (nadleznih), ali pre toga se uverite da nije moglo da se resi
lokalno, i gde je tacno bila prepreka.
[ Odin D. @ 29.08.2010. 10:32 ] @
^^ I to sve nece da traje duze od 40-tak godina.
Jedino ako bas nemas srece...
[ ventura @ 29.08.2010. 10:47 ] @
Citat: Odin D.: ^^ I to sve nece da traje duze od 40-tak godina.
Jedino ako bas nemas srece...
Koliko god šugav sistem bio za nekoga ko traži pravdu, jednako je šugav i da odbrani nekoga ko je maltretiran...
[Ovu poruku je menjao ventura dana 30.08.2010. u 22:59 GMT+1]
[ Onaj @ 29.08.2010. 10:59 ] @
Citat: ventura: Pa onda ako imaš volje da i nešto para potrošiš na tog lika, tad stvarno možeš da se zabaviš... Gurneš nešto sitno love građevinskoj inspekciji svakog dana kad se pojave, a oni mu napišu kaznu jer mu frizura nije dobra...
Miiito, Miiito beeekriiijooo!
[ Srđan Pavlović @ 29.08.2010. 11:04 ] @
Ma narod je samo neinformisan i boji se te birokratije,
ali treba im pokazati zube i naterati ih da rade, sto bi
radili ako ne moraju.
Upravo smo MI TI KOJI im dopustamo da sede i ne rade nista i izivljavaju se na nama.
Ali to ljudi ne shvataju, misle da ce oni sami od sebe da se poprave, ili nekim cudom (EU)...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|